Siirt'te Seyh Muhammed Kazim Aydin'i Anma Etkinlikleri Düzenlendi

Siirt'te Seyh Muhammed Kazim Aydin'i Anma Etkinlikleri Düzenlendi

Siirt’te mutasavvif seyh El-Hazin’in torunu seyh Muhammed Kazim’i anma etkinliklerinin 29.’su düzenlendi.

Çal Mahallesi’ndeki Seyh Muhammed Kazim adina yaptirilan türbede düzenlenen etkinlige, il ve il disindan gelen çok sayida vatandas katildi.

Seyh Muhammed Kazim’in bölgenin en önemli alimlerinden biri oldugunu belirten oglu seyh Muiniddin Aydin, "Alemilerin taci olan seyh Muhammed Kazim’i anma günü olarak bugün toplanmis bulunuyoruz. Malumunuz seyhimiz, büyük üstat büyük mutasavvif seyh Muhammed Kazim’in yolu ilim yoludur, takva yolu ve hilim yoludur. Allah bizleri o yoldan ayirmasin insallah. Hele ki bölgemiz huzurun ve sükunetin çok muhtaç oldugu bir bölgedir. Insallah onun görüsleri etrafinda huzur içinde yasariz. Cenab-i Allah mekanini cennet eylesin insallah. Buraya her taraftan gelen Istanbul’dan ve Türkiye’nin her yerinden gelen kardeslerimize de tesekkür ederiz. Allah hayirlarini kabul eylesin. Cenabi Allah hepinize sihhat afiyet versin diyoruz insallah” dedi.

Etkinlik, cuma namazinin ardindan türbe ziyaretiyle basladi.

Okunan Kur’an-i Kerim’in ardindan seyh Muhammed Kazim’in oglu seyh Muiniddin Aydin tarafindan dua edildi. Gelen davetliler için çadirlar kurulurken, büyük kazanlarda pisirilen yemeklerin ikram edilmesiyle etkinlikler sona erdi.

Anma etkinligine, Siirt Valisi Dr. Kemal Kizilkaya, Siirt 3. Komando Tugay Komutani Emrullah Büyük, Siirt Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Siirt Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Güven Kuzu, çevre illerin önde gelen kanaat önderleri, il disindan ve Siirt’ten çok sayida misafir ve davetli katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile