Siirt'te Sürücülere 'Kuş' Uyarısı

Siirt Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Gül, kış aylarında yola çıkan kuşlara karşı sürücülere uyarıda bulundu.

Siirt Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Gül, kış aylarında yola çıkan kuşlara karşı sürücülere uyarıda bulundu.

Gül, yaptığı açıklamada, kış aylarında kuş türleri başta olmak üzere aç kalan hayvanların yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için yola çıktığını söyledi.

Sürücülerin araç kullanırken dikkatli olmaları gerektiğini dile getiren Gül, 'Maalesef kış aylarında yola çıkanların iyi bildiği gibi yollarda bazı araçların kuş türleri başta olmak üzere çeşitli hayvanlara çarpıp onların ölümüne neden olduğu görülüyor. Sürücüler özellikle bu aylarda araç kullanırken yavaş sürmeli ve hayvanlara çarpmamak için dikkatli olmalıdır. Çünkü yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için hayvanların çoğu, çareyi yollara çıkmakta arıyorlar' diye konuştu.

Bunun yanında herkesin doğadaki hayvanların aç kalmaması için elinden geldiğince yemleme faaliyetlerinde bulunması gerektiğini dile getiren Gül, 'Yemleme çalışmaları da yol veya kar üstünde değil, kaya dipleri gibi kar yağışından etkilenmeyen yerlerde yapılması gerekiyor' dedi.

Gül, yanlış yemleme çalışmalarının hayvanlar için daha tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile