Siirt'te Üzerine Beton Dökülen Cesed

Siirt'in Bahçelievler Mahallesi'nde yıkılmak istenen bir binada varil içerisinde üzerine beton dökülmüş bir ceset bulunurken cesedin 13 yıldır kayıp olan 'Memiş Dede' adlı şahsa ait olduğu ileri sürüldü

Siirt'in Bahçelievler Mahallesi'nde yıkılmak istenen bir binada varil içerisinde üzerine beton dökülmüş bir ceset bulunurken cesedin 13 yıldır kayıp olan 'Memiş Dede' adlı şahsa ait olduğu ileri sürüldü.
Bahçelievler Mahallesi Gazeteci Ali Çelik Sokak No: 6'da sabah saatlerinde meydana gelen olayda eski 3 katlı evi yıkmak için gelen işçiler, içi betonla doldurulmuş bir varildeki demiri çıkarmaya çalıştıkları sırada betonun içinde ceset olduğunu fark etti. Durum polise bildirildi. Olay yeri inceleme ekibinin çalışma başlattığı olay yerine bomba uzmanları da geldi. Binada detektörlerle yapılan aramadan sonra varilin içindeki beton matkapla kırıldıktan sonra ceset çıkarıldı. Cesedi bulduğunu söyleyen
işçilerden Yusuf Altun, "Sabah saatlerinde biz iş yerine geldik. Bu binanın yıkılması için daha önce Valilik'ten ve gerekli yerlerden gerekli izinler alınmıştı. Biz de binadaki demir karşılığında binayı yıkmaya başladık. Alt katta bulunan iş yerinde bulunan bidon dikkatimizi çekti. Demir bidondaki demiri almak için biz de betonu kırdığımızda bir insan parmakları göründü ve ceset olduğunu anladık, hemen durumu polise bildirdik. Polisler geldiler gerekli incelemeyi yaptılar. Cesedin üzerinde sadece
siyah bir kemer ve pantolon var bıçakla öldürülmüş. Ceset saçları kıvırcık gibi uzun ve iri yarı birine ait olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Cesedi bulan işçinin basın mensupları ile konuşmasına polisler tarafından izin verilmedi. Polis ekipleri olayla ilgili incelemenin gizlilik içerisinde yürütüldüğünü belirtirken sabah saatlerinde olay yerinde Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Kadir Tekin Uluöz ve Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven inceleme yaptı. Cesedin kime ait olduğunun tespit edilmesi için Siirt'te daha önce yakınları kaybolan ve bulunamayan aileler çağırıldı. En son olay yerine gelen ve 13 yıl önce eşini kaybettiğini söyleyen kuaför F.D.
cesedi incelemek istedi. Polis eşliğinde cesedi inceleyen F.D. cesedin yaklaşık 13 yıl önce kaybolan eşi Memiş D.'ye ait olduğunu iddia etti.
Sinir krizi geçiren F.D. olay yerinden yüzü gizlenerek çıkarıldı. F.D. DNA için Siirt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Memiş D.'nin diğer yakınları da DNA örneği için hastaneye çağırıldı. Daha sonra ceset torbaya konularak olay yeri inceleme ekipleri tarafından olay yerinden çıkarılarak ambulansa bindirilip Siirt Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.
Yetkililer cesedin kime ait olduğu yönünde net bir bilgi olmadığını belirtti. Cesede adli tıp kurumunda DNA testi yapılacağı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile