Siirt'te Zafer Bayramı törenlerle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Siirt'te de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından,

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Siirt'te de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından, 3.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen askeri gazinoda kutlamaları kabul etti.

Hükümet Konağı önünde yapılan üçüncü tören de, 3 Komando Tugay Komutanlığı adına Yüzbaşı Uğur Güngör ve Valilik adına da Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hayrettin Amcaoğlu birer konuşma yaptı.

Güngör, Türk tarihindeki şanlı zaferleri anlatırken Amcaoğlu,"Türk Silahlı kuvvetleri arkasında yüce Türk ulusundan aldığı destekle bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da, anayasada kendisine verilen hak görev ve yetkiler, dâhilinde üniter devlet ve ulus kimliğimizden taviz vermeden, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan çalışmaya devam edecektir. Türk ulusu biliyor ki ordusu güçlenmekte teknolojiyi izlemede, mevcudunu birkaç arttırmakta, yeryüzündeki her Türk'ün yaşadığı toprağın koruyacağı alanın sınırları olmasında kararlıdır. Bayramlar beraberce çektiğimiz sıkıntıları beraberce defettiğimiz günlerdir. Bu nedenle büyük millet olabilmişiz. Bu günde bize düşen birbirimize kenetlenmek, tek yürek olabilmektir." dedi.

Tören, 3. Komando Tugay Komutanlığı erlerinden oluşan üç ekibin Doğu Anadolu, Ege ve Karadeniz ile Siirt Gençlik ve Spor Müdürlüğü ekibinin Siirt yöresi halk oyunlarını oynamalarının ardından yaya ve askeri araçların gerçekleştirdiği resmigeçitle sona erdi. Resmigeçit esnasında askeri helikopterler de gösteri uçuşu yaptı.

Törenlere, Vali Musa Çolak, adli ve kamu kurum müdürleri ile AK Parti milletvekilleri Afif Demirkıran ve Yılmaz Helvacıoğlu da katıldı.

Bayram nedeniyle askerler tarafından çocuklara bayrak ve balon dağıtımı da yapıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile