Siirt'teki 76 STK, referandumda 'evet' çağrısı yaptı

Siirt'te faaliyet gösteren 76 sivil toplum kuruluşu 12 Eylül'de yapılacak referanduma destek vererek vatandaşlara 'evet' çağrısı yaptı.

'Sivil Anay

Siirt'te faaliyet gösteren 76 sivil toplum kuruluşu 12 Eylül'de yapılacak referanduma destek vererek vatandaşlara 'evet' çağrısı yaptı.

'Sivil Anayasaya Destek Platformu' ismiyle bir araya gelen STK'lar adına açıklama yapan Eğitim Bir Sendikası Siirt Şube Başkanı Ömer Arslan, yaşanan bütün sorunların temelinde demokrasi üzerindeki vesayetin olduğunu vurguladı.

Arslan, "Bu değişiklik paketi, özlemle beklenen sivil ve demokratik bir anayasaya kavuşma beklentisini tam anlamıyla karşılamasa bile bu konuda atılmış en önemli bir adım olarak görülmektedir. Sivil ve demokratik bir anayasaya kavuşmak konusunda öncü olarak gördüğümüz bu değişikliğin demokrasi özlemi içerisinde olan herkes tarafından desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası'nda yaptıkları toplantının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Ömer Arslan, neden bir araya geldiklerini ve neden 'evet' diyeceklerini açıkladı.

Arslan, Türkiye'nin birliği ve dirliğini yok etmek, büyümesini engellemek ve kardeşlik iklimini bozmak isteyenlere karşı, ülkedeki farklılıkların ayrıştırıcı değil renk cümbüşü, bir kilim deseninde ilmik ilmik işlenmiş nakış olduğunu hatırlatmak istediklerini vurguladı.

Referanduma sunulan anayasa paketinin sadece AK Parti'ye mal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Arslan, "Halkımızın beklentisi olan anayasal ve yasal düzenlemeler ideolojik yaklaşımlara kurban edilmemelidir. Ülkemizin, insanımızın ve çocuklarımızın geleceği için demokratik ve sivil bir anayasa olmazsa olmazımızdır. Özgürlükler için, hukukun üstünlüğü için, terörün beslendiği alanları yok etmek için, daha insani ve daha demokratik olarak gördüğümüz anayasa değişikliğine canı gönülden 'evet' diyoruz." şeklinde konuştu.

ANALAR AĞLAMASIN DİYE 'EVET'

'Sivil Anayasaya Destek Platformu' üyelerinin imzasını taşıyan ortak açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi: "Anayasa değişikliği paketi, ülkemize, insanımıza terör sorunundan kurtulmak, daha demokrat ve özgür bir Türkiye'de yaşamak, insanı ve haklarını esas alan bir devleti var etmek gibi bir fırsat verecektir. İnanıyoruz ki vatandaşlarımız bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirecektir. 12 Eylül 1980'de demokrasisinin üzerine vesayet, iradesinin üzerine velayet konan bu milletin özgürleşmesinin, devletin sivilleşmesinin, yargının yürütme erkinin alanını taciz etmemesinin zeminini hazırlayacağına inandığımız anayasa değişikliği paketine 'evet' diyeceğiz, milletimizin de 'evet' demesini isteyeceğiz. Çünkü 12 Eylül 2010, kurumsallaştırılan vesayetçi ve velayetçi zihniyetten kurtuluş günü olacaktır. Annelerin güldüğü, şehit cenazelerinin olmadığı bir Türkiye isteyenler, sandığa giderek 'evet' diyecekler."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile