Siirt'teki Işık Düzenlemesi 50 Yıl Sonra Tekrar İzlenebilecek

Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin, hocası İsmail Fakirullah Hazretleri için yaptığı güneşin başucunda doğmasını sağlayan ışık düzenlemesi 50 yıl sonra tekrar izlenebilecek.


Siirt'in kültür ve inanç merkezi Aydınlar (Tillo) ilçesinde bilim ve kültür etkinlikleri başlıyor.

Siirt Valiliğince gerçekleştirilecek 2 günlük programa Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dicle Kalkınma Ajansı, GAP İdaresi Başkanlığı, THY gibi kamu kurumları ile bazı özel sektör firmaları destek verecek.

22 Eylül Perşembe günü saat 10.00 da Kültür Merkezinde başlayacak etkinlikler aynı gün saat 14.00'te Sultan Memduh Sempozyumu ile devam edecek. Siirt Valiliğince bastırılan Sultan Memduh Divanının galası aynı yerde saat 16.00'da yapılacak. Daha sonra Aydınlar ilçesine geçilecek. Saat 19.00’daki şiir dinletisinin ardından Grup Dergahın ilahi dinletisi gerçekleştirilecek. Buradaki ilk günkü etkinlikler ışık hadisesinin başlangıç noktası olan Kaletül-Üstat da teleskoplarla gökyüzünün incelenmesi ile sona erecek.

23 Eylül Cuma günü sabah saat 05.00’te İbrahim hakkı Hazretlerinin türbesinde ışık hadisesinin incelenmesi ile başlayacak etkinlikler 09.30'da ilçedeki tarihi ve kültürel mekanların gezilmesi ile devam edilecek. 10.30’da da el sanatları fuarının açılışı yapılacak ve stantlar gezilecek.

Etkinlikler saat 19.00'da 14 Eylül Spor Salonunda İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu sema gösterisi ardından gerçekleştirilecek Ahmet Özhan konseriyle sona erecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile