Siirt Valisi Çolak, boykota katılmayan velilere teşekkür etti

Siirt Valisi Musa Çolak, terör örgütünün boykot çağrısına uymayarak, çocuklarını okula gönderen velilere teşekkür etti.

Sancaklar İlköğretim Okulu'

Siirt Valisi Musa Çolak, terör örgütünün boykot çağrısına uymayarak, çocuklarını okula gönderen velilere teşekkür etti.

Sancaklar İlköğretim Okulu'nda düzenlenen İlköğretim Haftası etkinliğinden sonra bir soru üzerine açıklamalarda bulunan Vali Çolak "Okullarımızda öğrenim normal bir şekilde başladı. Vatandaşlarımız sağduyulu davranarak, yapılan boykot çağrısına uymadılar ve çocuklarını okullara gönderdiler. Tüm vatandaşlarımıza bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Siirt'teki İlköğretim Haftası etkinliğinde 8.sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere birer 'hoş geldin' çiçeği verdi. Öğrenciler, törende eğitimin önemini anlatan çeşitli şiirler okuldu.

Törende konuşan Vali Musa Çolak, modern ulusların bütçelerinde en büyük payı eğitime ayırdıklarını belirtti. Vali Çolak, "Son yıllarda ülkemizde de eğitime büyük bir bütçe ayrılmaktadır. İlimizde de eğitim alanında önemli atılımlar içerisindeyiz. Okullaşma oranında yüzde 96'ya ulaşmış durumdayız. Bu yıl ilköğretimde 2 bin 182 sınıfta 70 bin öğrencimiz eğitim görecek. Sınıf ortalamamız 32 öğrenci. Ancak nüfusun yoğun olduğu yerlerde sınıflar daha kalabalık mevcuda ulaşıyor. Bunun için de önlem alacağız. 'Haydi Kızlar Okula', 'Ana Kız Okula' gibi kampanyalarla çocuklarımızın okula devamlarını sağlayarak yüzde 100 okullaşma oranına ulaşmaya çalışacağız. Bu bugün itibariyle 1 milyon 34 bin adet ders kitabı öğrencilerimize dağıtıldı." dedi.

Öğrenci velileri ile görüşen Vali Çolak, bazı sınıflarda öğretmen bulunmadığı yönündeki şikâyet üzerine de KPPS sınavında eğitim bilimleri sınavının iptal edilmesi nedeniyle öğretmen sıkıntısı çekildiğini ancak, hiçbir sınıfta derslerin boş geçmemesi için gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Törende ayrıca Okul Müdürü Halil Fevzi Aktaç ve Milli Eğitim Müdürü T.Fikret Eteker de birer konuşma yaptı. Folklor gösterilerinin ardından Vali Çolak ve protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere kitaplarını dağıttı.

Törene öğrenci velileri ile 3.Komando Tuğay Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık ve diğer yetkililer katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile