Siirt Valisi Çolak Çalışmaları Yerinde İnceledi

Siirt Valisi Musa Çolak, Karayolları ve DSİ Bölge Müdürlükleri tarafından il genelinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

  İlk önce makamında Karayolları 9 . Bölge Müdürü Fuat Soyal ve DSİ 10 . Bölge Müdürü Türkay Özgür ' den yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Vali Çolak , daha sonra basın mensuplarını da yanına alarak , 1972 yılında yapımına başlanan Siirt-Eruh yolunda incelemelerde bulundu . Vali Çolak yolun neden bu kadar yıldır bitirilmediğini sorarak , bir an önce bitirilmesini istedi . Bölge Müdürü Soyal , 2013 yılında bitirilmesi planlanan yolun 2011 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti .
Vali Musa Çolak , daha sonra Siirt-Batman yolunda da incelemelerde bulundu . DSİ ' nin yaptığı Botan pompaj istasyonu ve temiz su arıtma tesislerinde Vali Çolak ' a bilgi veren DSİ Bölge Müdürü Özgür , " 16 milyona mal olan pompaj istasyonundan saatte 350 lt/sn su pompalanabilmektedir . Bu miktar da Kezer ve Hesko hatlarının çalışmaması halinde Siirt ' e yetmektedir . Her üç hattı düşündüğümüzde Siirt ' in 2050 yılına kadar su ihtiyacı karşılanmış durumdadır . Ayrıca Siirt ' te de sulama göletleri yapmayı planlıyoruz .
Bunlarla ilgili etüt çalışmaları yürüyor . Ziyaret beldesindeki göletin çalışmaları büyük oranda tamamlandı ve burasının arazi yapısına uygun bulundu " dedi .
Özgür , il merkezi ile Kurtalan , Atabağı , Kayabağlar ve Aydınlar ilçelerinde özellikle yaz aylarında yaşanan acil su ihtiyacının karşılanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi . Bölge Müdürü Özgür ' den en az 10 adet gölet isteyen Vali Musa Çolak , uygun arazinin bulunması için yardımcı olacağını bildirdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile