Siirt Valisi Tutulmaz, Okulları Ziyaret Etti

Siirt Valisi Tutulmaz, Siirt merkezdeki okullarda denetim ve incelemelerde bulundu.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt merkezdeki okullarda denetim ve incelemelerde bulundu.

Tutulmaz, Şehit Osman Demir Ortaokulu, İhsan Süreyya Sırma İlkokulu ile Ebuvefa İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Vali Tutulmaz, okulların genel eğitim durumu, yapılan eğitim ve öğretim çalışmaları ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ve okul müdürlerinden bilgi aldı.

Sınıfları tek tek gezerek, öğrencilerle bir süre sohbet eden Tutulmaz, öğrencilere çeşitli sorular sordu.

Ziyaretinde öğretmenlere hitaben konuşma yapan Tutulmaz, okul ziyaretlerinde yaptığı denetim ve incelemelerde özelikle eğitim alanında sorunların ve bir takım aksamaların olduğunu gözlemlediğini söyledi.

Öğretmenlerin, toplumun örnek insanları olduğunu belirten Siirt Valisi Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Burada bazı öğretmenlerimizin kılık kıyafet yönetmeliğine uymadıklarını tespit ettim. Gereğini de yasal zeminde değerlendireceğim. Burada tüm öğretmenlerimize çok önemli görevler düşüyor. Yetiştirdiğiniz öğrencilere İnsan sevgisi, vatan sevgisi, okul sevgisini mutlaka öğretmeniz gerekiyor. Ayrıca Öğrenci aileleri ve velilere yönelik aile ziyaretlerini mutlaka yapın. Tüm bunlar, görevden ziyade, vicdani bir sorumluluktur. Çocuklarımızın yarınlara güvenle hazırlanmaları, eğitim süreçlerini sağlıklı ve güven içerisinde tamamlamaları hepimizin ortak ve asli görevidir."

Siirt’te eğitim alanında önemli yatırımların hayata geçirildiğini dile getiren Tutulmaz, okullara her yıl mevzuat dahilinde yüzde 8-10 arasında derslikler ilave edildiğini ve yeni yatırımların yapılmaya devem edildiğini kaydetti.

Daha sonra Ensar Vakfı tarafından "Eğitime Destek" projesi kapsamında Ebuvefa İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrencilere eğitim meteryalleri dağıtım törenine katılan Vali Tutulmaz, Siirt Ensar Vakfı yetkililerine teşekkür ederek, bu tür eğitime yönelik destekleri diğer sivil toplum kuruluşlarından da beklediklerini söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile