Silah Kontrol Yasasi Biden'in Imzasiyla Yasalasti

Silah Kontrol Yasasi Biden'in Imzasiyla Yasalasti

ABD Baskani Joe Biden, silah alma yasini 18’den 21’e çikaran silah kontrol yasasini “Birçok hayat kurtaracak” diyerek imzaladi.



ABD’de son günlerde sikça yasanan silahli saldirilarin ardindan önemli bir karar alindi. ABD Baskani Joe Biden, son 30 yilin en önemli yasasi olarak nitelendirdigi ve silah alma yasini 18’den 21’e yükselten silah kontrol yasasini “Birçok hayat kurtaracak” diyerek imzaladi. Baskan Biden konusmasinda meydana gelen çok sayida silahli saldiriya atifta bulundu. Insanlarin uzun süredir hükümetten bu sorunu çözüme kavusturmasini istedigini belirten Biden, "Bugün basardik. Yapacak daha çok is oldugunu biliyorum ve asla pes etmeyecegim. Bugün tarihi bir gün" dedi.



Siki kontroller geliyor

ABD’de artan silahli saldirilarin ardindan Cumhuriyetçi ve Demokrat toplam 20 senatörden olusan iki partili grup, silah kontrolü konusunda bir çerçeve anlasmasina vardiklarini duyurmustu. Anlasmanin senatoda oylamaya sunulmasinin ardindan tasari, 33 Cumhuriyetçi senatörün hayir oyuna karsi, 65 senatörün evet oyuyla kabul edilmisti. Silah kontrol yasasi Temsilciler Meclisi’ne sunulmasinin ardindan 193 "hayir" oyuna karsi 234 "evet" oyu ile kabul edilmis ve yürürlüge girmesi için Biden’in imzasina gönderilmisti. Çerçeve anlasmasi, eyaletlerdeki "kirmizi bayrak" yasalarina destegi, 21 yasin altindaki atesli silah alicilari için daha siki arka plan kontrolleri, okullardaki güvenlik önlemlerinin artirilmasi ve ruh sagligi için finansman ayrilmasini içeriyor.

Uvalde ve Buffola saldirganlari 18 yasindaydi

ABD’nin Texas eyaletindeki Uvalde kentinde 24 Mayis’ta Robb Ilkögretim Okulu’na 18 yasindaki Salvador Ramos tarafindan düzenlenen silahli saldirida 19’u çocuk olmak üzere 21 kisi, New York eyaletine bagli Buffalo kentindeki Top Friendly Market adli süpermarkete 15 Mayis’ta düzenlenen saldirida ise 10 kisi hayatini kaybetmisti. Söz konusu saldirilarin faillerinin de 18 yasinda oldugu açiklanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile