Silahla Yaralanan Çakal Ve Tilkinin Tedavisi Devam Ediyor

Silahla Yaralanan Çakal Ve Tilkinin Tedavisi Devam Ediyor

Belirli araliklarla Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatini Kurtarma Rehabilitasyon Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi’ne getirilen ve silahla yaralandigi tespit edilen çakal ile çoban köpeginin saldirisina ugradigina düsünülen tilkinin tedavileri devam ediyor.

Afyonkarahisar kirsalinda belirli araliklarla vatandaslar tarafindan bulunan yarali tilki ve çakal Doga Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlügü ekiplerine teslim edildi. Ekipler, tilki ile çakali Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatini Kurtarma Rehabilitasyon Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi’ne (AKÜREM) götürdü. Burada veteriner hekimler tarafindan tedaviye alinana tilki ile çakalin durumunun iyi oldugu açiklandi. Çakalin vücudunda birçok saçma belirleyen saglik ekipleri avcilari da yaban hayvanlari konusunda uyardi.

Tilkinin kalça kemigine müdahale edilecek

AKÜREM Müdürü Doç. Dr. Emine Hesna Kandir, yaptigi açiklamada, yaban hayatini koruma merkezlerine son bir haftada iki farkli vakanin getirildigini söyledi.

Kirsalda disi bir tilkinin yüksek ihtimalle çoban köpegi saldirisina ugradigini kaydeden Kandir: “Saldiri sonrasi kalça kisminda bir kirik meydana gelmis. Yarali tilkinin bize getirilmesiyle tedavisine basladi.

Bir süre tedavinin ardindan tilkinin kalça kemigindeki kiriga cerrahi operasyonla müdahale edecegiz. Sonraki süreçte dogaya dönebilecek mi yoksa bizimle beraber merkezimizde mi kalacak suan belli degil” dedi.



Çakal silahla yaralanmis

Eskisehir Hayvan Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapilan ve daha sonra merkezlerine getirilen çakalin vücudunun birçok noktasinda saçma tespit ettiklerini ifade eden Müdür Kandir konusmasina söyle devam etti:

“Bundan sonra bizim merkezimizde tedavisin devam edecegiz. Ne yazik ki çakalin üzerinde çok miktarda saçma tespit ettik. Genel durumunu düzelttik, ancak hala vücudunda bazi sekeller var. Kis aylarinin gelmesi ve av sezonun açilmasiyla birlikte silahla yaralanan yaban hayvanlarinin sayisi artti. Çakalin da vücudundaki saçmalar zaman içerisinde kursun zehirlenmesine yol açabilir. O yüzden dogaya dönmesi riskli olabilir. Belki de merkezimizde hayatini devam ettirir diye düsünüyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile