Silahli Kavgaya Karistigi Iddia Edilen Meclis Üyesi Açiklamasi 'Kavgayi Ayirdim'

Silahli Kavgaya Karistigi Iddia Edilen Meclis Üyesi Açiklamasi 'Kavgayi Ayirdim'

Kocaeli’de arazi anlasmazligi sebebiyle çikan kavgada, ogullariyla birlikte yegeninin evini kursunladigi iddia edilen AK Parti Körfez Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Ak, "Ben akrabalarim arasinda çikan kavgada yer almadim. Haberi alir almaz olay yerine gittim ve kavgayi durdurdum" dedi.

Olay, cumartesi günü Ilimtepe Mahallesi Erikli Mevki 302 Sokak’ta meydana geldi. Evinde uyuyan Nihat Ak (26), saat 04.00 siralarinda disaridan gelen silah sesleriyle irkildi. Penceresini açan Nihat Ak iddiasina göre, aralarinin bozuk oldugu kardesleri S.A., P.A. ve Y.A’nin havaya ates ettigini gördü. Disariya çikmayan Nihat Ak, 08.30 siralarinda ise odanin caminin kirilmasiyla panik içinde uyandi. Nihat Ak; AK Parti Körfez Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Ak’in ogullari F.A., V.A. ve amcasinin yegenleri Y.A. ile A.A’nin evine taslarla saldirdigini öne sürdü. Amca Mehmet Ak’in da dahil olmasiyla olayin büyüdügü iddia edildi. Pompali tüfekten çikan saçmalar ile olay esnasinda ateslenen silahtan çikan kursunlar, Nihat Ak’in çocuklariyla kaldigi odaya isabet etti. 112 Acil Çagri Merkezi’ne ihbarda bulunulmasiyla adrese jandarma ve saglik ekipleri sevk edildi. Nihat Ak, olaya karisan akrabalari hakkinda sikayetçi oldu.

"Kavgada yer almadim"

Açiklamalarda bulunan Mehmet Ak, olay sirasinda dis hastanesinde oldugunu belirterek, akrabalari arasinda çikan kavgada yer almadigini, haberi alir almaz olay yerine giderek, kavgayi ayirdigini söyledi.

Ak, "Kavga çiktigini haber alir almaz jandarmaya haber verdim, tedavimi de yarim biraktim ve olay yerine gittim. Ailemizin gençleri arasinda çikan kavgaya hemen müdahale ettim ve bitirdim. Söylendigi gibi kesinlikle kavganin içinde olmadim. Olmam da söz konusu degil her iki taraf benim ailem. Bu tür olaylarin hiçbir zaman yasanmasini istemem. Ak’lar kalabalik bir aile. Aileler arasinda da bazen anlasmazliklar olabiliyor. Bir konuyu çözmek için gençlerimiz fevri davranmislar. Gençlerimizi bir daha böyle bir seyin kesinlikle olmamasi hususunda uyardim, baristirdim. Çok sükür kavgada yaralanma söz konusu degil. Bu olaydan ve ismimin bu tür olayla anilmasindan dolayi çok üzgünüm, kamuoyuna saygiyla sunuyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile