Silahlı Saldırıda Öldürülen Meclis Üyesi ve Babasının Cezaleri Toprağa Verildi

Silahlı Saldırıda Öldürülen Meclis Üyesi ve Babasının Cezaleri Toprağa Verildi

Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde dün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, İscehisar Belediye Meclis Üyesi Seydi Aşkın ve Babası Mustafa Aşkın'ın cenazeleri gözyaşları arasında Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

İscehisar'da aralarında 10 yıl öncesine dayanan husumet bulunan İscehisar Belediye Meclis Üyesi Seydi Aşkın ile babası Mustafa Aşkın ve avukatı Hüseyin Burhan Hayran, Bayram Aslan (38) tarafından vurularak öldürülmüştü. Seydi Aşkın(48) ve Babası Mustafa Aşkın(74) için bugün İscehisar Belediyesi önünde tören düzenlendi.

Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kaymakam Murat Kütük, Belediye Başkanı Mustafa Çibik ve yüzlerce seveni katıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, törende Aşkın ailesinin küçük çocuklarına ve kardeşine başsağlığı diledi. Törenin ardından Seydi Aşkın ve babasının cenaze namazı Merkez Ulu Camii'de kılındı.Burada namaza katılanlara hitap eden İscehisar Müftüsü Kemal Demirel, “Herkim bir mümini kasten öldürürse onun cezası, içinde ebedi kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiştir, lanet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.” ayetini hatırlattı. Kur'an-ı Kerim'den örnekler vererek yaşanan olayı kınayan Demirel, "Umarım bundan sonra bu tür olaylar ilçemizde yaşanmaz." dedi.

Daha sora kılınan cenaze namazının ardından Bustafa Aşkın ve Seydi Aşkın'ın cenazeleri, asri mezarlıkta defnedildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile