Silajlık Mısır Üretimine İlgi Artıyor

Konya Ereğli’de son yıllarda süt sığırcılığının artması yem bitkilerinin ekiliş oranını da hızla artırdı.

İlçede her geçen yıl silajlık mısır üretimi artarken, bakanlık silajlık mısır üretimi yapan çiftçiye, dekar başına 55 TL destekleme veriyor.Silajlık mısır hasadının başlamasıyla birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven ve ziraat mühendisi Ersin Kantaş, arazide hasat çalışmalarını yerinde incelemek için Alhan köyünde silajlık mısır üretimi yapan Şammaz Kardeş’in tarlasında çiftçilerle bir araya geldi. Yoğun artış gösteren silajlık mısır üretimi ile birlikte süt sığırcılığının ihtiyaç duyduğu kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılandığını belirten İlçe Müdürü Özkan Özgüven, “Alhan köyü çiftçilerimizden Şammaz Kardeş’in mısır tarlasında hasat esnasında beraberiz. Görüldüğü üzere çiftçimiz gerek damla sulama ile sulama yapması gerek ilçe müdürlüğü teknik personelimizin tavsiyeleri ile birlikte üretim yapması neticesinde yüksek verim elde etmiş durumda. Mısırın zamanında ve doğru makine ile biçilmesinin gerekliliğini de görüyoruz.” dedi.

Doğru tarım tekniklerini uygulandığı için dekara ortalama verimin 8 ila 9 ton arasında olduğunu söyleyen Özgüven, “Bu miktar diğer üreticilerimizin veriminin üzerinde bir rakamdır. İlçe müdürlüğümüz teknik personelinin tavsiyeleri ile doğru teknikleri uygulayarak üretim yaptığı için çiftçimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Özgüven, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın da silajlık mısır üretimi yapan çiftçiye, dekarına 55 TL olmak üzere destekleme verdiğini vurguladı.İlçe Müdürlüğü teknik personelince silajlık mısır ölçümlerinin devam ettiğini hatırlatan İlçe Müdürü Özkan Özgüven, desteklemeye başvuruda bulunan vatandaşların verilen randevu tarihlerine uyarak ölçümlerini yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Özgüven, ayrıca, ilçe müdürlüğü ziraat mühendislerinden Erdal Gönülal’a da halen çiftçilere yardımcı olmasından dolayı teşekkür etti.İlçe Müdürü Özkan Özgüven’in ziyaretinden dolayı memnun olduğunu söyleyen çiftçi Şammaz Kardeş ise bilimin, eski bildik çiftçi yöntemlerinden çok önde olduğunun altını çizerek, tavsiyeleriyle yardımda bulunan İlçe Müdürlüğü teknik personeline teşekkür etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile