Sile Belediyesi Atatürk Yolu'nu Yeniledi

Sile Belediyesi Atatürk Yolu'nu Yeniledi

Sile Belediyesi, ilçe için tarihi öneme ve manevi degere sahip Atatürk Yolu’nu yenileyerek yeniden Sile’ye kazandirdi.



"Tahlisiye’ye yakisir bir yol yapilsin’’

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 10 Ekim 1932 tarihinde Sile’ye yaptigi ziyaret esnasinda, Tahlisiye Istasyonu’nu ziyaret etmek istemis ancak istasyona giden yolu yetersiz bulup, Atatürk Yolu olarak anilan bölgeyi isaret ederek orada yeni bir yol yapilmasini istedi. Atatürk’ün bu istegi yerine getirilerek Tahlisiye Yolu kisa zamanda kullanima açilmis ve bir süre sonra bu alan Atatürk Yolu olarak anilmaya baslandi.

Sile için önemli bir manevi degeri olan Atatürk Yolu, Sile Belediyesi tarafindan planlanan proje ile yenilenerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçeyi ziyaret ettigi gün olan, 10 Ekim’de düzenlenen törenle yeniden hayata kazandirildi.

"Tarihimize, degerlerimize sahip çikalim"

Sile Belediye Baskani Ilhan Ocakli soguk havaya ragmen törene gösterilen ilgiye tesekkür ederek; "10 Ekim 1932 tarihinde, Atatürk’ün Sile ziyaretinde, Kiremitli Sokak’ta baslayan ve sonrasinda Tahlisiye ’de devam eden ziyaretinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, burada böyle bir yol olmayisindan dolayi ihtiyaci fark etmis ve bu yolun açilmasi halinde, buranin farkli bir anlam ve deger kazanacagini ifade etmis. Sonrasinda ise hizla bu yol insa edilmis, hizmete konulmus ama zaman içerisinde kullanilmadigi için bakimsiz ve eksik kalmis. Bizim için böylesine anlamli ve tarihi bir degerin Sile’ye kazandirilmasi noktasinda, tekrar aktif hale getirilmesi ve yasatilmasi anlaminda Sile Belediyesi olarak eksiklikleri tamamladik, peyzajini yaptik, çiçeklerini ektik ve aydinlatmasini yaptik. Bu önemli degerin tarihin tozlu sayfalarinda kalmasina göz yumamazdik. Sile’mizde gerek tarihi anlamda gerekse manevi anlamda degerlerine sahip çikmak hepimizin görevidir” dedi.



Atatürk Yolu canlaniyor

Uzun yillardir kullanimda olmayan Atatürk Yolu’na; Sile Belediyesi tarafindan hayata geçirilen yenileme projesi kapsaminda 20 oya agaci, 215 zakkum agaci, 50 adet leylendi agaci dikilerek 600 metrekare alan yesillendirildi. Yol boyunca uzanan merdiven aksinin sagli sollu korkuluklarina tarakli mozaik çalismasi yapildi. Aks boyunca 20 adet nostaljik aydinlatma armatürüyle aydinlatilan alanin, giris kisminin yenilenmesiyle birlikte projesi tamamlandi.

Anlamli günde anlamli açilis

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Sile’ye ziyaretinin yil dönümünde Atatürk Yolu halkla yeniden bulusturuldu. Açilis programi Sile Belediyesi Müzik Okulu ögrencilerinin esliginde Istiklal Marsinin okunmasi ve aziz sehitler için bir dakikalik saygi durusu ile basladi.

Programa AK Parti Istanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sile Belediye Baskani Ilhan Ocakli, Sile Garnizon Komutani Albay Hazel Yilmaz, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve Sile halki yogun katilim gösterdi.

Programda Sile Belediyesi Müzik Okulu egitmenlerinin Atatürk’ün sevdigi sarkilari seslendirmesinin ardindan, zeybek gösterisi ile duygu dolu anlar yasandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile