Sile Orman Yanginina Karsi Havadan Ve Karadan Kontrol Altinda

Sile Orman Yanginina Karsi Havadan Ve Karadan Kontrol Altinda

Türkiye’nin birçok ilinde yasanan yangin felaketlerinin Istanbul’un en büyük ormanlik alanina sahip Sile’de yasanmamasi için Sile Belediyesi ekipleri ormanlari hem drone ile havadan, hem de motorize ekiplerle karadan yürüttügü denetim çalismalari ile kontrol ediyor.



Yüz ölçümünün %80’lik bir kismini ormanlarin olusturdugu Sile Istanbul’un adeta akcigerleri. Türkiye’nin birçok yerinde ayni anda yasanan ve ciddi bir felaket haline dönüsen orman yanginlarinin Sile’de yasanmamasi için Sile Belediyesi kollari sivadi. Piknik ve mesire alanlarinin da bulundugu ilçede Sile Belediyesi Zabita ekipleri ve personelleri ormanlik alanlarda denetim çalismalarini 24 saat sürdürüyor. Ayni zamanda drone görüntüleri ile havadan kontrol saglanarak olasi yangin ihtimaline karsi tedbirleri siki tutuyor.

Ilçede bulunan ilgili kurumlar ile koordineli bir sekilde yürütülen çalismalarin artarak yürütülecegini bildiren Sile Belediye Baskani Ilhan Ocakli yaptigi açiklamada, “Silemizi yangin felaketinden korumak için ilçemizin kurumlari ile koordineli bir çalisma yürütüyoruz. Halkimiz ve misafirlerimizden de bu husus dogrultusunda anlayis ve dikkatli olunmasini istihdam ediyoruz. Sile, Türkiye hepimizin. Insallah ülkemizde yasanan yangin felaketleri bir an önce son bulur ve tekrari yasanmaz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile