Silifke'de 225 Yetistiriciye 180 Ton Yem Dagitildi

Silifke'de 225 Yetistiriciye 180 Ton Yem Dagitildi

İçel Büyüksehir Belediyesince, Silifkeli üreticilere 180 ton yem dagitildi.

İçel Büyüksehir Belediyesi, Tarimsal Hizmetler Dairesi koordinesinde üreticilere destek olmaya ve kent genelinde üretimi artirmaya yönelik çalismalara devam ediyor. Bu çerçevede Silifke’de düzenlenen dagitim töreniyle, büyükbas hayvan yetistiricilerine misir flake yem destegi sunuldu. Ayrica, Erdemlili ve Silifkeli üreticilere nergis sogani ile lavanta fidesi destegi de verildi.

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer de törene katilarak, üreticilerle bir araya geldi. Törende üreticilere seslenen Baskan Seçer, tarim alaninda hayata geçirdikleri projeleri anlatti ve İçel için durmaksizin çalistiklarini söyledi.



“Bu bölgede 681 yetistiriciye toplamda 545 ton yem dagitacagiz”

3,5 yillik süre boyunca tüm imkansizliklari imkana çevirdiklerini, tarimda, sosyal politikalarda, altyapi, üstyapi yatirimlarinda iddiali olduklarini belirten Seçer, “Bugün Silifke’de 43 mahalleden, 35’i kadin 225 büyükbas hayvan yetistiricisine 180 ton misir flakes dedigimiz yem dagitimini yapiyoruz. Geçen yil yine sigir üreticilerine silaj dagitimi yaptik. Kisi basi dagitacagimiz yem miktari 800 kilogram olacak. Silifke dahil olmak üzere Erdemli, Mut ve Gülnar’da toplam 681 büyükbas hayvan yetistiricisine, yüzde 50’si hibe olan bu yemden toplamda 545 ton dagitim yapacagiz” diye konustu.



“Tarima ve hayvanciliga desteklerimiz devam edecek”

Baskan Seçer, nergis sogani ve lavanta fidesi dagitimlarini da bu yil Silifke’den baslattiklarini ifade ederek, “Bu yil İçel genelinde 100 bin lavanta fidesi dagitacagiz. Nergis sogani dagitimlarini da gerçeklestirecegiz. Bizim katkilarimiz bunlarla sinirli degil. Tarimda oldukça iddialiyiz. Hayvancilik konusunda birçok belediyenin örnek alacagi ‘Haydi Gel Köyümüze Geri Dönelim’ projesini, 3 yildir herhangi bir sorun yasamadan devam ettiriyoruz” diye konustu.

Bölgelerin özelliklerine göre küçükbas hayvan dagittiklarini belirten Seçer, “Kaynaklarimizi kesinlikle israf etmeyecegiz. Üretime katki yapacagiz ama ne yaptigimizi da bilecegiz. Paramizi sokaga atmayacagiz” ifadelerini kullandi.

“Hedefimiz her yil 100 km sulama borusu dagitmak”

Sulama borusu fiyatlarinda 5-6 kat artis olmasina ragmen, sulama borusu desteklerini de önemsediklerini belirten Seçer, söyle devam etti; "Biz hem HDPE boru, hem çelik boru veriyoruz. Her yil hedefimiz 100 kilometre sulama borusu dagitmak. Önemli olan toprakla suyu bulusturup daha verimli, daha kaliteli, pazar degeri daha yüksek ürünler yetistirilmesini saglamak. Bu aslinda bizim yasal görevimiz degil. Bu yaptigimiz; özellikle küçük çiftçiye, aile isletmelerine ve kadin üreticilere yaptigimiz bir katki. Bu konuda biz kadinlara ayrimcilik yapiyoruz. Çünkü, kadinlarin çalismasini ve üretime katki sunmasini istiyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile