Silifke’de Bulunan Soğuk Hava Depoları Bölge Tarımına Büyük Katkı Sağlıyor

Silifke’de Bulunan Soğuk Hava Depoları Bölge Tarımına Büyük Katkı Sağlıyor

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, ilçeye bağlı Atayurt beldesinde bulunan Soğuk hava depoları ile paketleme tesislerinde incelemede bulundu.

Atayurt’a yapılan soğuk hava depoları ile bölgede yetiştirilen domates, çilek, limon, mandalina, portakal, kayısı, kiraz, üzüm ve narın raf ömrü uzatılırken ihracatın artmasına katkı sağlıyor.

Atayurt beldesinde bulunan 7’si faal, 3’ü yapım aşamasında olan soğuk hava depoları ve paketleme tesislerini gezen Kaymakam Fatih Damatlar, bölgenin tarım faaliyetleri ile ilçe ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Atayurt beldesinin tarımın merkezi olduğunu ve üretilen ürünlerin pazarlanması konusunda tanıtım eksikliği yaşandığını ifade eden Kaymakam Damatlar, üretilen ürünler ve dış piyasadaki yerleri konularında üretici birliği başkanlarından bilgi aldı.

Kaymakam Damatlar, “Bölgeye yapılan soğuk hava depoları ve paketleme tesisleri bir çok kişiye iş imkanı sağlarken, bir yandan da raf ömrü uzatılan ürünlerin Pazar payını arttırıyor. Tesislerin yapılması demek üretilen ürünlerin dalında kalmayacağı anlamına geliyor. Tarım olayını Atayurt’ta daha da yoğunlaştırmamız gerekiyor. Bunun için kaymakamlımız adına üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. İlçe Tarım müdürlüğümüz bu konuda sürekli üretici ile istişare içerisinde” dedi.

Açıkta, serada ve topraksız tarımla yılın 12 ay’ı bölgede tarımla uğraşıldığını ifade eden Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner, erkenci ve alternatif ürün çeşitleri ile üreticilerin kaliteli, hormonsuz ve ilaç kalıntısı olmayan ürünler erittiğine dikkat çekti.

Soğuk hava depolarında yaptığı incelemelerin ardından Atayurt hal esnafı ile görüşen Kaymakam Fatih Damatlar’a, Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı, Sağlık Gurup Başkanı Yüksel Eren, Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın, Mal Müdürü, Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, Kayısı Üreticileri Birliği başkanı İsmail Gürses ve Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Şahap Şimşekli eşlik etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile