Mersin ' in Silifke ilçe Kaymakamı Fatih Damatlar , ilçenin turizmde hak ettiği yeri bulamadığını , bunun için yeni çalışmalar içerisinde olduklarının söyledi . Damatlar , " 50 yıl geriye gidip tarihimize sahip çıkabilsek , 500 yıl ileride olurduk " dedi .
İstanbul EMİT Fuarına giden Turizm Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile Kaymakam Fatih Damatlar , fuarla ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı .
Kaymakamlık makamında yapılan toplantıya , Turizm Derneği Başkanı Ahmet Tarlacı , Dernek Üyesi ve ikinci Başkanı Ali Şükrü Çetinkaya , Yönetim Kurulu Üyesi Celal Taşkıran ve Ünal Ünüvar katıldı .
Turizm sezonundaki hedeflerin belirlendiği , turizmin 6 ay da olsa ilçemizde sürdürülmesi için çalışmaların olumlu gelişmeye başladığının tartışıldığı , Silifke ' de turizmin geliştirilmesi amacıyla neler yapılacağının değerlendirildiği toplantıda Silifke ' nin tarihi kalıntılar bakımından son derece zengin bir ilçe olduğunun altı çizildi .
Kaymakam Damatlar , " Tarihi değerlerimiz çok yıpratılmış , çok değil keşke bir 50 yıl geriye gidebilsek bu tarihi eserlerimizi koruyabilseydik , inanın bugün 500 yıl ileri de olurduk . Bizim yol , ulaşım , havaalanı sıkıntımız yok . Bizim tanıtım eksikliğimizde yok . Bunlar arz talep meselesidir . Talep olmalı ki arz edilebilsin . Burada talep edilmeli tesisler kurulmalı . Yatırımcıların ilgisini çekmeliyiz . Bilgili deneyimli , dil bilen kişiler eğitmeliyiz " dedi .
Silifke ' nin Dünya Kültür Mirasına aday olabilecek kapasitede tarihi eserlerinin olduğunu belirten Damatlar , hedefimizi büyük tutmalıyız . Neden biz Dünya kültür mirasına katılmayalım . 2 binin üzerinde tarihi içinde barındıran Silifke de yaşıyoruz " dedi .
7 . 6 MİLYON TL PARA HAZIR , PROJE BEKLİYOR
Kaymakam Damatlar , " Tarihi yerlerin onarılması , çevre düzeni yapılması amacıyla Özel İdare ' de emlak vergilerinin yüzde 10 ' unun ayrılmasıyla bir bütçe oluşturulmuş ve şu anda 7 . 6 milyon TL para hazır bizi ve projelerimiz bekliyor . Bugüne kadar hiç kimse bir proje ile gitmemiş . Burada kimseyi eleştirmek istemiyorum ama yerel yönetimlerin bu durumlardan faydalanması gerekmez mi? Orada nimet duruyor orada turizmi işlememiz için hazır paramız var . Bakın ÇEKÜL vakfı var . Kaleli Kentler Projesi var . Bu projeden faydalanıp kalenin onarılması halinde Silifke ' de turizm patlaması yaşayabiliriz . Kale onarılıp festivalimiz orada yapılsa nasıl olur düşünün . Biz bu değerlerimize hep birlikte sahip çıkalım . Kalenin durumuna , tekir ambarının durumuna baktığım zaman içimiz acımıyor mu? Bakın Silifke ' nin tarihinde Silifke ' deki tarihi taşların inşaat sektörüne satıldığı , araçlarla ülkenin farklı yerlerine götürüldüğünü duyuyorum . Bu çok üzücü bir durum " dedi .
Kaymakam Damatlar , " Birinci sınıf bir ilçeye yakışır şekilde birinci sınıf işlere imza atarak Silifke ' nin hak ettiği yerde olmasını hep birlikte sağlayacağız . Biz birinci sınıf bir ilçe iken 3 . sınıf ilçeleri hala örnek alıyoruz . Biz onları değil onların bizleri örnek alması gerekir " dedi .
Silifke'de Emit Değerlendirme Toplantısı
Mersin'in Silifke ilçe Kaymakamı Fatih Damatlar, ilçenin turizmde hak ettiği yeri bulamadığını, bunun için yeni çalışmalar içerisinde olduklarının söyledi