Silifke'de Kaçak Elektrik Denetimi

Silifke'de Kaçak Elektrik Denetimi

Silifke'de TEDAŞ, kaçak elektrik kullanımını engellemek, arızalı sayaçları tespit edip değiştirmek ve enerji tasarrufunu sağlamak amacıyla denetim çalışmalarını arttırdı.

TEDAŞ Mersin İl Müdürü Mehmet Unsu, Müşteriler Müdürü Munise Yeşil Hamamcıoğlu, Müdür Yardımcısı Kenan Albayrak, Silifke İlçe TEDAŞ Müdürü Mahmut Tece, mühendisler, şube müdürleri, şeflerle birlikte 110 kişiden oluşan 46 ekip ilk kontrollere polis ekipleri nezaretinde Say mahallesinden başladı. Silifke ilçe merkezi, 8 belde ve 66 köydeki toplam 57 bin 500 abonenin denetleneceği bildirildi.TEDAŞ Mersin İl Müdürü Mehmet Unsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının kaçak elektrik kullananları yakalamak değil, engellemek olduğunu kaydetti.Kaçak elektrik kullanılmadığı takdirde kaliteli hizmet verildiğini ifade eden Unsu, artan enerji tabiline paralel olarak denetimlerin de arttığını belirtti.

Denetimlere üç hafta önce Mersin Merkez ile Erdemli ve Tarsus ilçelerinde başladıklarını hatırlatan Unsu, ' Mersin'in tamamında kaçak elektrik kullanım kayıtları Türkiye ortalamasının altında. Ancak bizim hedefimiz ilimizde kaçak elektrik kullanımını sıfıra indirmek ' dedi.Kaçak elektrik kullananların tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını vurgulayan Unsu, yerleşim yerlerinin büyümesine paralel olarak da yatırımların da hızla devam ettiğini söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile