Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Ali Boran yaptığı açıklamada, Selçuk, Ankara, Pamukkale, 100. Yıl ve 19 Mayıs üniversitelerinden toplam 30 öğretim görevlisi ve öğrenci ile 30 işçinin kazı çalışmasında görev yaptığını belirterek, çalışmaların 15 Kasım'a kadar devam edeceğini söyledi.
Geçen yıl yapılan çalışmalarda Evliya Çelebi'nin bahsettiği Beyazıt Camisi, evler ile sokak dokusunun ortaya çıkarıldığını vurgulayan Boran, "Silifke Kalesi, çağının önemli yapılarından biridir. Kaleyi doğal ve insan tahribatını önleyerek, kısa zamanda insanlığın hizmetine sunmak temel hedefimizdir" dedi.
Boran, Silifke Kalesi'nde 2011 yılında başlayan kazının belgeleme, temizlik, kazı ve geçici koruma olmak üzere 4 aşamalı yapıldığını dile getirerek "2011 ve 2012 yılı kazı dönemi çalışmaları başarılı bir şekilde tamamlandı. Ayrıca, 2012 yılı kazı sezonunda çalışmaları çizim ve fotoğrafla belgeleme, arkeojeofizik ölçüm ve tarama, uydu fotoğraflarının temini, kazı çalışması ile konservasyon, kısmi onarım ve sağlamlaştırma ana başlıklarında gerçekleştirildi" diye konuştu.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü İshak Kozak da kalede yapılan kazı çalışmalarının süratle ilerlemesinde ve başarıya ulaşmasında bölge insanının desteğinin çok önemli yeri olduğuna dikkati çekti
Geçtiğimiz mayıs ayında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan’a Silifke Kalesi’ni gezdirerek, yapılan çalışmalar hakkında yerinde bilgi verdiklerini söyleyen Kozak, alınan bu akademik desteğin kazı ekibi ve özellikle de Silifke için son derece önemli olduğunun altını çizdi. Bununla birlikte Silifke-Taşucu MYO Müdürlüğü ve çalışanlarının kazı ekibine ev sahipliği yaptığını; ancak, yerel yönetimlerden ve bölge halkından aldıkları samimi desteğin daha da önemli olduğunu, bu desteğin kazı ekibine heyecan ve çalışma azmi verdiğini bildirdi.
Silifke Kalesi’nde 2013 Kazı Dönemi Başladı
Silifke Kalesi'nde kazı ve restorasyon çalışmalarının bu yıl ki bölümü başladı.