Silifke Kalesi'nde Arkeolojik Kazı İçin Geri Sayım Başladı

Silifke Kalesi'nde Arkeolojik Kazı İçin Geri Sayım Başladı

Silifke Kalesi'nde arkeolojik kazı ve restorasyon çalışması yapacak olan Doç. Dr. Ali Boran Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar'ı makamında ziyaret etti.

Beraberinde Silifke Müze Müdürü İlhame Öztürk ile birlikte Kaymakam Damatlar'ı ziyaret eden Boran, Bakanlar Kurulu'ndan çıkan iznin ardından şimdi de Kültür Bakanlığından kazı ruhsatının alınması gerektiğini kaydetti. Bunun içinse öncelikli istenenin kazı evi ve kazı deposu olduğunu belirten Boran, kazı için çıkan ödenekten demirbaş malzeme alımı, barınma ve iaşe gibi olmazsa olmaz ihtiyaçların karşılanamadığını bu sebeple de yerel yönetimlerin desteklerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.
15 kişilik ekip ve 30 işçi ile birlikte çalışmaların sürdürüleceğini bildiren Boran, ön hazırlıkların yapıldığını, fiilen çalışmaların ise Haziran ayı sonunda başlamasını öngördüklerini ifade etti.
Yerel yönetimlerin desteğinin önemli olduğunun altını çizen Boran, restorasyon işleminin kısa sürede tamamlanması için herkese destek çağrısında bulundu.
Özel idare kanalıyla destek olunabileceğini ifade eden Kaymakam Fatih Damatlar, söz konusu kazı ve restorasyonun Silifke için önemine değindi.
Silifke Kalesi'nin kazı ve restorasyonu karanın Kültür ve Turizm Bakanlığınca alındığını belirten Damatlar, kazıyı yapacak olan Doç. Dr. Ali Boran başkanlığındaki ekibe mümkün olan desteği sağlayacaklarını söyledi.
Damatlar, yapılacak çalışmayla kalenin içerisindeki tarihi değerlerin de gün yüzüne çıkacağını söyledi.
Silifke'nin tarihi yönden çok zengin bir ilçe olduğunu, gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk olarak Silifke Kalesi'ni gezdiğini anlatan Damatlar, Silifke Kalesi'nin, Helenistik veya erken Roma dönemine ait olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Silifke'ye hakim, 185 metre yüksekliğinde bir tepe üzerinde yapılmış olan, etrafı kuru hendekle çevrili oval biçimdeki kalenin içinde kemerli galeriler, su sarnıçları, depolar ve diğer yapı kalıntıları bulunmaktadır. Burçların bir kısmı ve kale içi tamamen yıkık durumdadır. Halen görülebilen 10 adet burç mevcuttur."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile