Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Salim Karabulut, uygulama kapsamında Mersin'de 2 bin 500 dönüm alanda bal ormanı kurularak arıcılığın gelişmesine ve daha fazla bal üretilmesine katkı sağlandığını söyledi.
Silifke'de birinci bal ormanının Bahçederesi Köyü'nde geçen yıl oluşturulduğunu anımsatan Karabulut, ikincisinin ise 60 hektarlık alanı kapsayacağını ifade etti.
Karabulut, yeni alanda, 10 ton sedir tohumu, 20 bin adet sedir fidanı, 10 bin adet akasya fidanı, 2 bin adet biberiye fidanı ve 500 bin kekik tohumun toprakla buluşturulduğunu belirterek, şöyle konuştu:
''İkinci bal ormanını, yöredeki arıcılık ve bal üretimine önemli katkı sağlayacak. Arıcılık ve bal üretiminde olan başarısını iddialı bir şekilde sürdüren Silifke'yi, gerek Bakanlık olarak gerekse Orman Bölge Müdürlüğü olarak destekliyoruz. Arıcılık alanında yapılan çalışmalarla yakından ilgileniyoruz. Üreticilere ve bu alanda çalışmalar yürüten Arıcılar Birliği ile derneklere destek veriyoruz. Bölgemiz coğrafi ve iklim şartları göz önüne alındığında, arıcılıkta ve bal üretimde önemli bir konuma sahip.''
Kaymakam Fatih Damatlar da, dünyanın en sağlıklı ve kaliteli bal üretiminin bu ormanlarda yapılacağını belirterek, şunları kaydetti:
''İnsanın doğumdan ölümüne kadar ormana ve ürünlerine ihtiyacı var. İnsanlık yeni orman alanları oluşturmak için çalışıyor. Bunlardan en belirgin çalışmaların başında gelen bal ormanları ile birlikte organik, sağlıklı ve kaliteli bal üretilecek. Arıcılarımız ise ayrıca üretimlerinin karşılığını alacaklar. Bal ormanları oluşturarak, sahte bal üretimlerinin önüne de geçmiş olacağız.' '
Silifke'ye Yeni Bal Ormanı
Silifke İlçesi'ne bağlı Yeniçıktı Köyü'nde, ikinci bal ormanı oluşturuldu.