Bozuk orman sahalarının rehabilitasyonu kapsamında Silifke Orman İşletme Müdürlüğü, 2015 yılı içerisinde 600 bin Sedir, Ardıç, Kekik, Badem, Üvez, Geyik Elması, Ahlat, Karaçam, Alıç, Akasya, Dişbudak, Akça Ağaç, Defne, Harnup ve Ceviz fidanını ile 120 ton Sedir tohumu toprakla buluşturdu
Fidan dikim çalışmalarını yerinde inceleyen Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, Orman işçileri ile birlikte fidan dikti. Fidan dikim sırasında işçilerin çok dikkatli olması gerektiğini ve her fidanın önemli olduğunu belirten Müdür Arslan, “Her geçen gün birlerce fidanımızı toprakla buluşturuyoruz. Bu yılda 600 bin fidanı ve 120 ton sedir tohumunu toprakla buluşturduk. Özellikle fidan dikim çalışmalarımızı bozuk orman alanlarında yapıyoruz. Böylece Torosları tamamen yeşile bürüyeceğiz” dedi.
ORMAN KÖYLÜSÜ KALKINDIRILACAK
Orman köylüsüne destek vermek için “5 bir Orman köyüne 5 bin proje” kapsamında gelir getirici türler ekilip, aşılama yapıldığının da altını çizen Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, “Bakanlığımız orman köylüsünü kalkındırmak için elinden geleni yapıyor. Bu kapsamda hazırlanan projelerle orman köylerine getir getirici türler dikiyoruz. Proje kapsamında 270 dönüm Ceviz, 50 dönüm Badem dikimi gerçekleştirip, zeytin, Antepfıstığı ve harnup aşılaması yaptık. Dikilen ve aşılanan gelir getirici türler daha sonra orman köylüsüne dağıtılacak” dedi.
ÇALIŞMALAR KÖYLÜNÜN DE GELİR KAPISI OLUYOR
Ormanlık alanda sürekli dikim, tohum atma ve bakım çalışmaları olduğu için köylünün önemli bir gelir kapısının Ormanlar olduğunu ifade eden Müdür Arslan, “Fidan dikim, tohum atma ve bakım çalışmalarımızda Orman köylülerini ve İşkur elamanlarını çalıştırıyoruz. Şuanda 200 orman köylüsü ile 80 İşkur elamanı sahada fidan dikimi yapıyor. Her işçiye günlük yevmiye olarak 40 TL ödeniyor” dedi.
ÇEYİZİMİZİ, ORMANDAN KAZANIP, ALIYORUZ
Sabahın erken saatlerinde kalkıp, servislerle ormanlık alana gelerek fidan kimi yaptıklarını ve aile bütçesine büyük katkı sağladıklarını belirten İşçiler, “Özellikle Kış aylarında evlerimizde hiçbir iş olmuyor. Kadınlarımız çalışmaları ile aile bütçesine katkıda bulunurken, genç kızlar buradan kazandıkları ile çeyizlerini hazırlıyorlar. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz sayesinde hem çevremizi koruyor, hem de para kazanıyoruz” diye konuştular.
Silifkeli Genç Kızlar, Çeyizlerini Ormandan Kazanıyor
Silifke Orman İşletme Müdürlüğü sahası içerisinde yer alan 6 bin 500 dönüm bozuk orman alanına 600 bin fidan dikilip, 120 ton tohum atıldı. Fidan dikimi yapın genç kızlar, buradan kazandıkları paralarla çeyizlerini hazırlıyor.