Şilili Büyükelçi: Sevgi Okullarında Farklı Kültürler Barış İçinde

Şilili Büyükelçi: Sevgi Okullarında Farklı Kültürler Barış İçinde

Türk girişimciler tarafından Güney Kore’de açılan Rainbow Uluslararası Eğitim Kurumları’nın velilerinden Şili’nin Seul Büyükelçisi Hernan Brantes, "Kızımı bu okula göndermemin bir sebebi farklı kültürlerin barış içinde eğitim görmesi.” diye konuştu.

Güney Kore’de 2007 yılında beri faaliyet gösteren Rainbow Uluslararası Eğitim Kurumları’nın ilk ve orta öğrenim eğtimi veren okulunun mezuniyet töreni yapıldı. Mini bir uluslararası festival havasında geçen mezuniyet törenini Güney Kore medyasınca takip edilmesi dikkat çekti. 13 farklı elçilik ile birlikte toplam 25 farklı ülkeden 105 öğrencisi olan okulun mezuniyet töreni ülkelerin bayrak töreni ile başladı.

Mezuniyet törenin açılış konuşmasını Rainbow Uluslararası Eğitim Kurumları Kurucusu Eşref Sağlam yaptı. Konuşmasında okulun teknoli seviye olarak geldiği noktaya dikkat çeken Sağlam, akıllı tahtalar ve öğrencilere dağıtılan iPad'ler ile çağın ilerisinde bir eğitim vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Okulda sadece fiziki şartlar ile eğitim vermediklerini ifade eden Sağlam, öğrencilerin rehberliklerine de dikkat ettiklerini sözlerine ekledi. Bu bağlamda veli ziyaretleri yaptıklarını söyleyen Sağlam, eğitimde veli-öğretmen-öğrenci üçgenini kurduklarını kaydetti.

“FARKLI KÜLTÜRLER BARIŞ İÇİNDE EĞİTİM GÖRÜYOR”
Eşref Sağlam’dan sonra kürsüye çıkan Şili’nin Seul Büyükelçisi Hernan Brantes de mezuniyet töreni üzerine bir konuşma yaptı. Aynı zamanda Rainbow Uluslararası Kurumları’nın velisi olan Şilili Büyükelçi kızı Sofia’yı neden söz konusu okula yazdırdığını anlattı. Rainbow’un 2007 yılında kurulmasına rağmen kısa sürede bir çok uluslararası başarıya imza attığını söyleyen Büyükelçi Brantes, öğretmenlerin öğrenciler ile özel olarak ilgilenmesinden çok memnun olduğunu dile getirdi. Okulda farklı kültürlerin barış içinde eğitim görmesinden etkilendiğini ifade eden Brantes, kızını Rainbow’a yazdırmasın da bir sebebinde bu faktör olduğu söyledi.

Şilili Büyükelçi sözlerini şöyle devam ettirdi: “Büyükelçi olmamdan dolayı evlendikten sonra 10 ülke değiştirdim. Çocuklarımın hem İngilizceyi hem de yerel dili öğrenmesini isterim. Bizlere bu fırsatı verdi Rainbow. Bunun dışında farklı kültürler bu okulda barış içinde eğitim görebiliyorlar. Bu okul alan olarak küçük olabilir ama içinde sonsuz bir globalleşme içeriyor.”Açılış konuşmasında sonra sahnede geleneksel Kore dansları gösterisi yapıldı. Özellikle yelpaze dansına yabancı veliler yüksek ilgi gösterdi. Kendi alanlarında uzman dansçıların gösterilerinde sonra okul öğrencilerinin hazırladıkları performanslar sahne aldı. Öğrencilerin mezuniyet töreni için hazırladıkları sunumlarda ise bir çok veli göz yaşlarını tutamadı. Mezuniyet töreninde en ilginç sahne gösterisi ise Latin Müzik Grubu oldu. Latin Amerika ülkelerinin büyükelçiliklerinde çalışan diplomatların eşlerinden oluşan müzik grubu hem kendi yörelerinden hem de Kore’nin geleneksel halk şarkılarını söylediler. Sahne gösterilerinden sonra öğrencilerin diploma töreni ile mezuniyet sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile