Şilili Madenciler, Nakşibendi Tarikatının Zikir Törenine Katıldı

Şilili madenciler, Nakşibendi tarikatının lideri Şeyh Nazım ile KKTC'de bir araya gelerek, tarikatın zikir törenine katıldı.

Şili'nin Copiapo kentindeki San Jose madeninde 5 Ağustos 2010 tarihinde meydana gelen göçük sonucu yerin 680 metre altında mahsur kalan ve aylar süren bir çalışmayla kurtarılan 33 madenciden 4'ü KKTC'ye gelerek Nakşibendi tarikatının lideri Şeyh Nazım'ı ziyaret etti.
Madencileri kurtaranın teknoloji değil, kendisinin ettiği dualar olduğunu ifade eden Şey Nazım, kurtarmanın madene sarkıtılan bir kapsülle mümkün olamayacağını, yaratanın imkansızlıkları gerçeğe dönüştürdüğünü söyledi. Şeyh Nazım daha sonra, "Onları burada görmekten dolayı mutluyum" ifadesini kullanarak, hazırladığı bağış dolu zarfları madencilere uzattı. Madencilere her ay bu şekilde ulaşmak istediğini belirten Şeyh Nazım, "Onları bırakmayacağım" dedi.
Ömer Reygadas ve Dario Segovia da Şeyh Nazım'a üzerinde 33 madencinin imzasının bulunduğu Şili bayrağını ve mahsur kaldıkları madenden getirdikleri bir taş parçası hediye etti.
Şilili madenciler daha sonra Şeyh Nazım ve tarikatının zikir törenine katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile