Sille'deki tarihi yapılar restore ediliyor

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesine bağlı Sille Mahallesi'nde bulunan tarihi Mormi, Orta camileri ile Aya Elenia Müzesi restore ediliyor. Selçuklu Bele

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesine bağlı Sille Mahallesi'nde bulunan tarihi Mormi, Orta camileri ile Aya Elenia Müzesi restore ediliyor. Selçuklu Belediyesi'nin yaptırdığı çalışmaların ardından tarihi mekânlar hizmete açılacak.

Selçuklu Belediyesi tarihi Sille Mormi, Orta Camii ile Aya Elenai Müzesi'ni restore ettiriyor. Restorasyon çalışmalarının aslına uygun şekilde yapılarak tamamlanmasının ardından her iki cami yeniden ibadete girecek. Aya Elenai Müzesi ise çalışmalarının tamamlanmasıyla turistlerin ziyaretine açılacak.

Selçuklu Belediyesi Sille'nin yeniden canlandırılması ve rehabilitasyon çalışmaları kapsamında Mormi, Orta Camii ve Aya Elenia Müzesine de aslına uygun şekilde restore ettirecek. Müzenin restorasyon çalışması 375 gün süreceği ve yaklaşık 1 milyon 124 bin TL'ye mal olacağı belirtildi. Orta Camii'nin 193bin TL, Mormi Camii'nin restorasyonu işi de 297 bin TL'ye ihale edildi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye olarak daha önce de bazı tarihi mekânları restore ettirdiklerini dile getirdi. Başkan Altay, Sille'nin turizme kazandırılması çalışmaları kapsamında yürütülen restorasyon ve ıslah çalışmalarının devam ettiğini belirterek şunları kaydetti: "Sille'de geçmişten günümüze kadar gelen bu güzel eserleri koruyarak gelecek kuşaklara aktaracağız. Sille'nin tarihi mekânlarının gün yüzüne çıkması, turizme kazandırılması ve Sille'nin yeniden canlanması için gayret gösteriyoruz. Çalışmalar tamamlandığında camilerimiz yeniden ibadete açılırken, müze ise turistlerin ziyareti için uygun hale getirilecek. Hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Öte yandan geçtiğimiz yıl Sille'de dere ıslahı, mağaraların ışıklandırılması, tarihi Karataş ve Mezaryaka camileri, Sille Hamamı, tarihi çeşmeleri restore ettirilmişti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile