'Sille Müzesi' Konya Ve Sille'nin Tarihi Ve Kültürel Geçmisine Isik Tutuyor

'Sille Müzesi' Konya Ve Sille'nin Tarihi Ve Kültürel Geçmisine Isik Tutuyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan tarihi Sille Mahallesi’ne kazandirilan Sille Müzesi, ziyaretçilerini Sille’nin tarihi ve kültürel geçmisinde yolculuga çikariyor.

Konya’nin en eski yerlesim yerlerinden biri olan ve tarih boyunca medeniyetlere ev sahipligi yapan Sille her yil binlerce yerli ve yabanci turistin önemli ziyaret mekanlarindan birisi oluyor.

Sille’ye dair her sey bu müzede sergileniyor

Selçuklu Belediyesinden yapilan açiklamada, daha önce okul ve belediye binasi olarak hizmet veren ve Selçuklu Belediyesi tarafindan restorasyonu tamamlandiktan sonra 2017 yilindan itibaren müze olarak hizmet vermeye baslayan Sille Müzesi’nin, Sille’nin tarihine ve görkemli mirasina isik tuttugu belirtilerek, "Sille’de tarihi dokuyu yasatan müze, Sille’nin tarihi ve kültürel degerlerini, el sanatlarini ve folklorik yapisini ortaya koyuyor. Her bölümünde Sille’nin farkli bir yönünü ortaya koyan müze yil boyunca ziyaretçilerden yogun ilgi görüyor. Sille’nin girisinde, Sille’ye özgü tas mimarisi ile dikkat çeken bu özgün yapi ziyaretçilerine merhaba diyor. 750 metrekare alana sahip olan müze iki kattan olusuyor. Müzenin giris katinda Sille’deki önemli bir tarihi yapi olan Çay Camii restorasyonu sirasinda müstemilatta bulunan ve Kisve-i Serif olarak adlandirilan Kâbe iç örtüsü, Sille Medresesi’ne ait yazma eserler ve Sille’de yer alan önemli yapilarin maketleri sergileniyor. Müzenin üst katinda ise 18. ve 20. yüzyillara ait Sille’nin çömlek ve halilari, kilik kiyafet, mutfak ve hamam kültürüne ait eserler yer aliyor. Konya’nin ilk patentli ürünü olan kamyon lastiginden üretilmis lastik çariklari da Sille Müzesi’nde ziyaretçilerine açik" denildi.

Sille Müzesi, pazartesi günleri hariç haftanin 6 günü 10.00-18.00 saatleri arasinda ziyaret edilebiliyor. Müzede ayrica ziyaretçilere ücretsiz profesyonel rehberlik hizmeti veriliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile