Silopi Belediye Başkanı, vatandaşın derdini dinledi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde belediye tarafından mahallelerde düzenlenen halk toplantılarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Cudi Mahallesi'nde düzen

Şırnak'ın Silopi ilçesinde belediye tarafından mahallelerde düzenlenen halk toplantılarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Cudi Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda vatandaşlar derdini sıraladı, başkan da çözüm yapma sözü verdi.

Mahallelerde geniş katılımlı halk toplantıları düzenleyen Silopi Belediyesi, yürüttüğü çalışmalara ilişkin halkın görüş ve önerilerini almaya devam ediyor. Karşıyaka ve Şehit Harun Boy mahallelerinin ardından Cudi Mahallesi'nde halk toplantısı düzenleyen Silopi Belediyesi, büyük katılım sağladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda belediyenin 1 yıllık icraatları sinevizyon eşliğinde izlendi. Daha sonra Belediye Başkanı Emin Toğurlu, mikrofonun halka uzatılmasını istedi. Mikrofonu eline ilk alan Çiçek Turan, belediye başkanına yollarını yaptıklarından dolayı teşekkür ederek, hizmetlerin bu şekilde devam etmesini istedi.

Ceylan Deniz isimli vatandaş da, "Evimizin önünden geçen yol, arsa sahibi tarafından kapatıldı. 10 tane evin yolu bu şekilde kesildi. Eve gidiş gelişlerimizde büyük zorluk çekiyoruz. Sizden ricamız o arsa sahibi ile görüşün ve kapalı yolumuzu açtırsın." dileğinde bulundu.

Başı boş ineklerden büyük rahatsızlık duyduğunu ifade eden Jiyan Geçer adlı genç kız ise, "Sayın başkan, bizim ineklerimiz yok ama bakıyoruz Silopi'nin neresine giderseniz gidin inekleri görüyoruz. Sizden isteğimiz başıboş gezen ineklere bir çözüm bulmanız." şeklinde konuştu.

Yeni hizmete giren şehir içi minibüslerin güzergah ve geliş-gidiş saatlerinin belirsizliğinden yakınan Silo Pide, belediye başkanından bu duruma çözüm bulmasını ve minibüsler için durak yapılmasını istedi. Pide, "Minibüslerin yolcuları nerde indirip bindireceği belli değil. Bunların yapılmasını istiyoruz." dedi.

Kumri Tur, maddi durumu iyi olmayan fakir öğrencilerin belediye tarafından ücretsiz olarak dershanelere gönderilmesini istedi.

Tek tek halkın sorunlarını dinleyen Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, "Vatandaşlarımız sorunlarını kendi ağızlarından anlattı. Biz sizin için varız ve bu sorunları çözmeye yemin ettik. Gereken neyse onu yapacağız." ifadelerini kullandı.

Başkan Toğurlu'nun konuşmasının ardından sanatçı Seyda Perinçek bir konser verdi. Konser gece geç saatlere kadar devam etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile