Silopi’de Asker Kaçakları Konusunda Muhtarlar Bilgilendirildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde cezalı yükümlülerin azaltılması konusunda muhtarları bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Cezalı yükümlülerin azaltılması ve muhtarları bilgilendirme toplantısı Silopi Kaymakamlığı toplantı salonunda Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Fatih Özener başkanlığında yapıldı. Toplantıya tüm merkez, belde ve köy muhtarları katıldı. Toplantıyı teşekkür konuşması ile başlatan Yüzbaşı Fatih Özener toplantının icra edilmesinde çaba sarf ettiği için Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız 'a teşekkürlerini sundu.

İki yıldır Silopi 'de görev yaptığını belirten Yüzbaşı Fatih Özener bu süre zarfında asker kaçaklarında artış olduğunu gözlemlediğini söyledi. Silopi genelinde 1756 asker kaçağı olduğunu belirten Özener, asker kaçakları için uygulanacak yıllara göre idari para cezası hakkında şu bilgileri verdi: “4 ay içinde birliğine teslim olan asker kaçakları için 250 TL, yakalanma durumunda 1000 TL; 1 yıla kadar teslim olanlar için 500 TL, yakalanmaları durumunda 2 bin TL; 1 yıldan sonra teslim olanlar için 750 TL, yakalanmaları durumunda 3 bin TL; 1 yıldan sonra tamamlanan her yıl için teslim olmalar için bin TL, yakalanma durumlarında ise 2 bin Tl idari para cezası uygulanacaktır.”

Cezalı duruma düşmüş yükümlülerin durumlarının görüşüldüğü toplantıda her bir muhtara asker kaçaklarının olduğu listeler teslim edildi. Ayrıca asker kaçaklarına askerlik kanunun 1111/47 Maddesi gereğince uygulanacak idari para cezaları hakkında muhtarlar bilgilendirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile