Silopi’de Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Silopi’de Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90.yıl dönümü, bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Şırnak’ın Silopi ilçesinde de coşku içinde kutlandı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda çocuklar renkli görüntü oluşturdu.

Tören, sabah saatlerinde Kaymakam Vekili Turgay İlhan, 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Cuştan ve Silopi Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Bakan’ın Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymalarıyla başladı.

Ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. Günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmanın ardından tören geçişi gerçekleştirildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın en renkli görüntüsünü ise sayıları yirmiden fazla olan çocukların askerlerin karşısında oturması oldu. Esas duruşta bekleyen askerlerin ve çocukların karşılıklı durmaları tören alanında renkli görüntü oluşturdu. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Cumhuriyet meydanında çatılara özel harekat ve keskin nişancılar yerleştirildi. Zırhlı araçların yanı sıra jammer aracı da hazır bulundu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Kaymakam Vekili Turgay İlhan Silopi Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile