Silpagar, Yürüyüs Yolu Çalismalarini Denetledi

Silpagar, Yürüyüs Yolu Çalismalarini Denetledi

Çiftlikköy Belediyesi’nin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Kazimiye Deresi kenarinda 800 metre uzunlugundaki yürüyüs yolu projesinde çalismalar son hizla ilerliyor.

Baskan Ali Murat Silpagar, Mehmet Akif Ersoy Yürüyüs Yolu çalismalarini ekibiyle birlikte yerinde inceledi. Derenin diger tarafinda Millet Bahçesi’nin yer aldigini belirten Baskan Silpagar, “Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde geçmisten gelen bir yesil alan sikintimiz vardi. Bu mahallede yasayan hemserilerimizin kullanabilecegi yesil alan ve park sikintisini çözmek amaciyla Kazimiye Deresi Yan Yürüyüs Yolu ve Bisiklet Yolu Projemizi devreye aldik. Derenin diger tarafinda Yalovamizin gururu olacak Millet Bahçesi çalismalari sürüyor. Bu tarafinda da biz yürüyüs yollari, bisiklet yolu, sosyal donati alanlari ve parklariyla insanlarimizin hos vakit geçirebilecekleri bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. Millet Bahçesi ile bizim yesil kordonumuz arasinda baglantilar, dere üzerinden büyük köprülerle saglanacak. Köprüler de yapilmis durumda. Biz de bu taraftaki çalismalarimizi yapiyoruz. Insallah birkaç ay içinde burasini tamamlayip halkimizin kullanimina sunmak istiyoruz” dedi.

Çalismalar son hizla ilerliyor

Toplam 800 metre uzunluktaki proje Çiftlikköy sahilinde oldugu gibi 4 metre olacak. 3 metre genisliginde bisiklet yollari da yer alacak. Yürüyüs yolunda dere kenarinda olusturulacak peyzaj alanlari içinde oturma yerleri, banklar, çocuk parklari ve spor aletleri gibi donatilarda olusacak. Çalismalar çerçevesinde altyapi kazi çalismalarinin tamamlandigini ifade eden Silpagar, “Bu asamadan sonra Fen Isleri Müdürlügü ekiplerimiz dolgu ve yagmur suyu izgaralari yapimina geçecek. Yagmur suyu için yol kenarlarina oluklar ve bordürler yapilacak. Yürüyüs yolu zemini sikistirilmis stabilize malzeme üzerine parke seklinde olacak” ifadesini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile