Silvan'da Başıboş Köpekler Toplatıldı

Silvan'da Başıboş Köpekler Toplatıldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde cadde ve sokaklarda başıboş olarak dolaşan köpekler belediye ekipleri tarafından toplatıldı.

Cadde ve sokaklarda başıboş köpeklerin vatandaşları rahatsız etmesi üzerine devreye giren Silvan Belediyesi ekipleri Gazi Caddesi'nde ve Hükümet Konağı bahçesinde bir arada dolaşan 2 köpeği tespit etti. Bunun üzerine bölgeye giden zabıta ekipleri köpekleri topladı. Yaklaşık 1 saat boyunca köpeklerin kaçmaması için başında nöbet tutan zabıta ekipleri zaman zaman zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar ise belediyenin köpekleri toplanmasına tepki gösterirken bir esnaf ise işyeri camına 'Herkes için yaşam hakkı, köpekleri öldürmeyelim' yazıları asarak tepki gösterdi.

Zabıta Müdürü Ferzende Tekin ise, "Köpeklerin toplanıp öldürüleceği söylentileri kesinlikle doğru değildir. Bu köpeklerin başıboş olduğu hem görüntü bakımından hem de vatandaşlara tehlike saçtıkları için belediye kararıyla başıboş köpekleri toplayarak veteriner hekim kontrolünde köpekleri belli süre uyuşturduktan sonra herhangi bir şekilde köpeklere zarar gelmeyecek şekilde toplatıldı. Toplanan köpekler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Hayvan Barınma Merkezi'ne götürülecek. Burada gerekli bütün tedavileri yapıldıktan sonra barınma merkezinde koruma altına alınacak" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile