Silvikültür Daire Başkanı Kılıç: Son iki yılda çok ciddi orman yangınları ile karşılaşmadık

Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanı Mustafa Kılıç, son iki yıldır önceki yıllara oranla çok ciddi orman yangınları ile karşılaşmadıklarını

Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanı Mustafa Kılıç, son iki yıldır önceki yıllara oranla çok ciddi orman yangınları ile karşılaşmadıklarını söyledi. Kılıç, bu nedenle diğer ormancılık faaliyetlerine daha fazla yoğunlaştıklarını, umutlarının büyük orman yangınlar ile bir daha karşılaşmamak olduğunu kaydetti. Kılıç, Silifke'de tesisi devam eden Yanan Orman Alanlarının Rehabilitasyonu ve Yangına Dayanıklı Ormanlar Tesisi Pojesi (YARDOP) sahalarında incelemelerde bulundu. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün uzun yıllardır silvikültür alanında çok önemli çalışmalar yaptığını belirten Kılıç, "Bu çalışmaların bir kısmını yerinde gördük. Tesisi devam eden YARDOP projesinin iş zaman akışının projede dikte edilen şekilde devam etmesi sevindirici." dedi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara ise 3 bin hektar sahada YARDOP çalışması yapıldığını söyledi. Gözükara, "Bu projemiz tamamlandığında meydana gelebilecek orman yangınını söndürme ağırlıklı savaş yaklaşımı yerine, yangın tehlikesinin boyutlarını azaltacak. Yangın öncesi koruyucu ve önleyici önlemler alarak, ormanlarımızı orman yangınlarına karşı daha dirençli hale getirip yangın esnasında daha kolay müdahale ve mücadele imkânı sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

Öte yandan görev süresi sona eren yangın söndürme helikopteri personeline bölge müdürlüğünce hazırlanmış teşekkür belgeleri verildi. Mersin'de görev yapan iki adet yangın söndürme helikopterinden birinin 30 Eylül tarihi ile birlikte görevinin sona erdiğini belirten Gözükara, Rusya'dan gelen uçuş ekibinin Mersin dışında Kahramanmaraş, Adana, Antalya ve Konya'da çıkan çeşitli orman yangınlarına da başarıyla müdahalede bulunduklarını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile