Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Simav Belediyesi ve Çitgöl belde Belediyesi'nin de üye olduğu, Türkiye genelinde 70 ilde 89 jeotermal kaynağa sahip belediye tarafından oluşturulan Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'nin ekim ayı meclis toplantısının, Rize'nin İkizdere ilçesinde gerçekleştirildiğini bildirdi.
Toplantıya, Çitgöl Belediye Başkanı Recep Yalçın ile katıldıklarını belirten Karahan, şöyle konuştu:
''Toplantıda, jeotermal enerjinin konut ısıtması yanında meyve, sebze ve tıbbi bitkilerin kurutulmasında da kullanılması ele alındı. Jeotermal enerjiden yararlanılması konusunda bizim için en dikkat çekici unsur, doğa ve dağ turizminde yenilenebilir enerji olarak bilinen jeotermal enerjinin kullanılması oldu. Bu konuda Rize'nin Ayder Yaylası önemli bir örnektir. Burada yer alan tesislerde yaptığımız incelemede, bu tür yatırımlara en yakın olan birlik üyesinin Simav olduğunu gördüm. Çünkü bizim de doğa harikası Gölcük Dağı'mız var. Eynal'daki jeotermal enerjiyi Gölcük Dağı'na taşıyıp dağ ve yayla turizmi için gerekli yatırımları yaparsak, Simav ve Gölcük, turizmin Ege'deki merkezi olabilir.''
Gölcük Dağı'nın sorumluluğunun, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden Simav Orman İşletmesi'ne geçmesi durumunda bölgede yatırımlar için daha iyi imkanlar sağlanabileceğini dile getiren Karahan, birliğin gelecek yıl nisan ayında düzenlenecek meclis toplantısına ev sahipliği yapmak istediklerini sözlerine ekledi.
Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
Yayıncı: Mürsel Çetin
Simav Belediye Başkanı Karahan'ın Açıklaması
Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Eynal Kaplıcaları'ndaki jeotermal enerjiyi Gölcük Dağı'na taşıyıp dağ ve yayla turizmi için gerekli yatırımları yapmaları halinde Simav ve Gölcük Dağı'nın, turizmin Ege'deki merkezi olabileceğini söyledi.