Simav'da Başarı Coşkusu

Simav'da Başarı Coşkusu

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesinde SBS ve LYS'de üstün başarı elde ederek Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli okullara yerleşen toplam 50 öğrencinin Belediye tarafından çeyrek altın ile ödüllendirilmesiyle ilgili düzenlenen tören renkli görüntülere sahne oldu.

Cumhuriyet Meydanında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan ve şölen havasında geçen ödül törenine, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Kuşu'nun AK Partili Belediye Başkanı Halil Ergenç, Kütahya'nın Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, Simav'ın belde belediye Başkanları, İzmir Kuşulular Dayanışma Derneği Başkanı Yener Dumlupınar, yönetim kurulu üyeleriyle çoğunluğunu hanımların oluşturduğu vatandaşlar katıldı.

Ödül töreninde sırasıyla Kuşu Belediye Başkanı Halil Ergenç, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal günün anlam ve önemini belirtir birer konuşma yaptı.

Kuşu Belediye Başkanı Halil Ergenç, beldesinde çok eski zamanlardan bu yana eğitime verilen destek yüzünden kalitenin giderek arttığını ve bunun sonucu olarak da bu yıl SBS'de 500 tam puanla Türkiye birincileri arasına girme başarısı gösteren Kuşu Nurullah Bayram İlköğretim Okulu öğrencisi Dudu Nur Kıymaz başta olmak üzere toplam 30 öğrencinin Simav'ın yanı sıra Türkiye'nin değişik yerlerindeki fen liselerine yerleştiğini, Kuşu Çok Programlı Lisenin yanı sıra ilçedeki diğer liselerde okuyan 20dolayındaki öğrencinin de 4 yıllık fakültelere yerleşmesinin göğüslerini kabarttığını ve bu yüzden belediye olarak kendilerini çeyrek altın ile ödüllendirdiklerini bildirdi

Ergenç, "Bizim hedefimiz bir elimiz kalem, bir elimiz kitap. Bunu yapmazsak Kuşu'da çiftçilikle uğraşırız. Ama kalemle kitapla uğraşırsak bürokrat, siyasetçi, öğretim üyesi, akademisyen, bunlar mutlaka kalem ve kitaptan geçtiği için bizim hedefimiz okumak. Şu anda Türkiye'nin dört bir yanında üniversitelerde bir Kuşulu'yu bulmak mümkün" dedi.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi de yaptığı konuşmasında eğitimi eksik olan hiçbir konunun tam olarak kabul edilemeyeceğinden söz etti. En büyük yatırımın eğitime olmasını ve eğitimin kesinlikle ihmal edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Mehmet Şirikçi, Kuşu'da elde edilen eğitim başarısındaki sırrın da ilçe merkezi ve Kuşu beldesindeki kurumların desteğinden kaynaklandığını bildirdi.

Kuşu gibi mütevazı bir beldede 50 dolayında öğrencinin SBS ve LYS'de elde ettikleri başarı nedeniyle belediye tarafından altın ile ödüllendirildiği anlamlı bir törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, "17 yıl önce böyle küçük bir ilçede üniversiteyi kazandılar diye 3 öğrenciye ödül verdiğim günleri hatırlıyorum. Bu gün ise nadir ve güzel bir belde olan Kuşu'da devletin hiçbir katkısı olmadan sadece belediye başkanımızın gayretleri ve sizlerin katkılarıyla 50öğrencimize ödül verilmesi gerçekten çok daha fazla önem taşımaktadır" dedi

Vatandaşlardan beldelerini terk etmemelerini talep eden Kaymakam Ünal, "Bu dağlara bu taşlara sahip çıkmamız lazım. Bizim İzmir gibi yerlere değil, İzmir'in böyle yerlere taşınması lazım. Bizim mezarlıklarımızın dolu olması değil, cadde ve sokaklarımızın dolu olması lazım. İnsanlarımızı buralarda tutmanın yollarını aramalıyız. El birliği içerisinde olmalıyız. Bu gün görüyorum ki Kuşu bunu başarmıştır. Böyle bir törende bulunmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Tek tek sahneye davet edilen 50 öğrenciye protokol tarafından çeyrek altın takdiminin ardından Belediye Başkanı Halil Ergenç, başarıda emeği geçen Kuşu Nurullah Bayram İlköğretim Okulu ile Kuşu Çok Programlı Lise'de görev yapan öğretmen ve yöneticileri de plaketle ödüllerdi.

Törende ayrıca Kaymakam Yüksel Ünal'a eğitime yaptığı katkılarından dolayı Belediye Başkanı Halil Ergenç tarafından plaket takdim edildi.

Çoğunluğunu hanımların oluşturduğu izleyiciler daha sonra Kuşu Çok Programlı Lise ile Kuşu Nurullah Bayram İlköğretim Okulu folklor ekibinin gösterilerine alkış tutarken, Gurup Anadolu Orkestrası eşliğinde sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğba Karakuş'un seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle güzel bir sonbahar gecesinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar coştu.

Belediye tarafından organize edilen havai fişek gösterileri de ödül törenine ayrı bir renk kattı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile