Simav'da Hayir Ve Toplu Sünnet Söleni

Simav'da Hayir Ve Toplu Sünnet Söleni

Kütahya’nin Simav ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Büyük Hayir ve Toplu Sünnet Söleni, bu yil da yogun katilimla gerçeklestirildi. Etkinlik boyunca sünnet olan çocuklarla yakindan ilgilenen Vali Musa Isin, çocuklari ve ailelerini tebrik ederek hediyelerini verdi.

Simav’da her yil Simav Belediyesi ve hayirseverlerin katkilariyla geleneksel olarak düzenlenen Büyük Hayir ve Toplu Sünnet Söleni, bu yil da coskuyla gerçeklestirildi.

Programin açilisinda yaptigi konusmada, kadimden beri devam eden gelenegin Simav’da canli tutulmasinin önemine deginen Vali Musa Isin “Bu tür etkinlikler, toplumun birlikteligini ve milli ve manevi suurunu diri tutmakta çok önemli hadiselerdir. Bu hayra sebep olan, elini tasin altina sokan belediyemizi, bütün hayirsever vatandaslarimizi, hemsehrilerimizi tebrik ediyorum. Sükranlarimi arz ediyorum kendilerine. Sag olsunlar. Insallah hep birlikte güzel hizmetler yapacagiz ilçemizde” dedi.

Devletin bu etkinlikte hiçbir masraf yapmamasina da dikkat çeken Vali Isin, “ Bu durum aziz Türk milletinin ve Simavli hemsehrilerimizin ne kadar kadirsinas olduklarinin bir örnegidir” ifadelerini kullandi.

“Gelenegin diri tutulmasi milletimiz için, memleketimiz için fevkalade önemlidir”

Etkinligin toplumun birlikteligini ve kaynasmasini pekistirdigini belirten Vali Musa Isin, “Bizi biz yapan degerler bunlardir. Birkaç gün sürecek olan bu etkinlik halkimizin birlikteligini, sevgisini, saygisini, heyecanini daha doruklara çikaracak, birbirleriyle kaynasmalarini pekistirecek, aradaki sevgi ve muhabbetin gelismesine katkida bulunacak, hayirseverlik duygularinin gelismesine, pekismesine yardimci olacaktir. Dolayisiyla kadimden beri devam eden bu geleneklerin diri tutulmasi ve hayata geçirilmesi ve devami hepimiz için, milletimiz için, memleketimiz için fevkalade önemlidir” diye konustu.

Konusmalarin ardindan halk oyunlari ekibi ve mehteran ekibi gösterilerini sunuldu.

Programa Vali Musa Isin ve esi Tuba Isin, milletvekilleri Adil Biçer, Ismail Çaglar Bayirci, Ahmet Erbas, Kütahya Belediye Baskani Eyüp Kahveci, Simav Belediye Baskani Kübra Tekel Aktulun, protokol üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.

25-26 Mayis günlerindeki sölende yaklasik 30 bin kisiye hayir yemegi ikram edilecek. Hafizlar tarafindan törenin 1 hafta öncesinde ilçenin etrafi 33 kilometre yaya olarak hatim edilerek, afet ve musibetlerden korunmasi niyazi ile çevre hatminin duasi 26 Mayis’ta edilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile