Simav'da Okul Sütü Dağıtımı

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın Konarılı, Türkiye'de Kuran kurslarında eğitim ve hizmet düzeyinin yükseltilmesini amaçladıklarını söyledi.

Konarılı, Tavşanlı Kültür Merkezi'nde Tavşanlı Müftülüğü tarafından verilen eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, Kuran kurslarının seviyelerinin yükseltilmesi, hizmet kalitesinin artırılması için konferans ve seminerlerin Türkiye çapında sürdürüldüğünü kaydetti.

Kuran kurslarının, dini eğitim noktasında istenilen seviyelerde olmadığını ifade eden Konarılı, şöyle konuştu:
"Biz de elimizin erdiğince, yetiştiğimiz kadar gerekli yerlerde konferanslar ve seminerler veriyoruz. İnşallah bizler verdiğimiz konferanslar ve seminerler ile hocalarımıza, hanımlarımıza faydalı oluyoruzdur. Bunlar devam etmesini ve yaşadığımız İslam aleminde daha faydalı nasıl olabiliriz bunlar adına çalışmalarımız sürekli sürmeye devam edecektir. Türkiye'de Kuran kurslarında eğitim ve hizmet düzeyinin yükseltilmesini amaçlıyoruz. Şu anda çoğu yerdeki camide kadınlarımıza yer tahsisi yapılmıştır. Camilerde, merkezi sistemde ezan okunmaktadır. Yatılı Kuran kurslarında öğrencilerimiz gün geçtikçe çoğalmaktadır. Yapılan bütün faaliyetler hizmet bütünlüğümüzün sağlanması noktasında faydalı çalışmalardır."
Konarılı'nın verdiği seminerlere Kuran kurslarında görev yapan kadın hocalar ve vatandaşlar katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile