Simav'da Otogar'a Otomasyon Geldi

Simav'da Otogar'a Otomasyon Geldi

Kütahya Simav Belediyesinin Şehirlerarası Otobüs Terminalinde hayata geçirdiği etiketli geçiş sistemi terminal aboneleri ve vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.

Yapılan düzenlemeyle birlikte otogardaki giriş ve çıkışların tamamının elektronik sistemle takip edildiğini ifade eden Belediye Başkanı Kasım Karahan, etiketli geçiş sistemi ile birlikte otogar giriş ve çıkışlarının daha düzenli, daha hesaplı ve daha hızlı bir hale geldiğini söyledi.
Daha önce uygulanan biletli geçiş sistemini sona erdirdiklerini ifade eden Başkan Karahan, etiketli geçiş sisteminin abonelere maddi yönden önemli avantajlar sağladığı gibi hızlı geçiş sayesinde zaman kaybının da önüne geçildiğini bildirdi. Karahan," Önceki yıllarda meydana gelen olumsuz olaylar ve usulsüzlükler bu sistem sayesinde ortadan kalkacak" dedi.
Uygulama ile şehirlerarası otobüs terminalinde gelişi güzel park yüzünden yaşanan karmaşanın da önüne geçmek istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Kasım Karahan," Yolcusunu getirmek ve almak için terminale giren özel araçlardan ilk yarım saatlik bekleme için hiçbir ücret almayacağız. Yarım saatin dışında park yapan araç sürücüsünden bir saat için 1 TL, 2 saat için 2 TL, günlük de 5 TL oto park ücreti alacağız. Aracını sürekli olarak terminalde park eden vatandaşlar ise belediyemize aylık 50 TL ücret ödeyecekler " dedi.
SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR
Otogara girişte makinenin butonuna basan sürücü üzerinde tarih ve zaman yazılı barkot bilgilerinin yer aldığı bileti alacak. Bilet aldıktan sonra sürücü otomatik olarak açılan kapıdan içeriye giriş yapacak. Araç geçtikten sonra bariyer otomatik olarak kapanacak.
Sürücü çıkmak istediğinde girişte aldığı bileti görevliye uzatacak. Görevli aracın içerde kaldığı sürece göre ücretini ödedikten sonra kapının otomatik olarak açılmasıyla terminalden çıkış yapabilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile