Depremin etkili olduğu iki blokta inceleme başlatan Sağlık Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesinden gelen uzman heyet söz konusu bloklarının boşaltılmasının ardından yıkımına karar verdi. Yıkım öncesi (A) ve (B) bloklarındaki hastalar ile poliklinikler diğer 2 bloğuna taşınınca hastanenin yatak sayısı ile birlikte sağlık hizmetlerinde sıkıntılar baş göstermeye başladı. Sağlık hizmetlerindeki sıkıntıların giderek artması vatandaşlar gibi Sağlık Bakanlığının da gözünden kaçmadı.
Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı gerektiği gibi kullanılmadığı gerekçesiyle yoğun bakım ünitesindeki hastanenin kendi olanaklarını kullanarak 3 yıl önce 100 bin TL 'ye piyasadan temin ettiği 4 solunum destek cihazından birisi ile bir monitörü Kütahya 'nın Gediz Devlet Hastanesine tutanak karşılığı teslim etmesi Simavlıları kızdırdı.Komşu ilçe Gediz Devlet Hastanesine kaptırdıkları yoğun bakım ünitesindeki hayati önem taşıyan solunum destek cihazı ile monitörün Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesine tekrar iade edilmesini bekleyen Simavlılar, “Simav olarak bizler yaklaşık 6 aydır hastanemizin nereye yapılacağını tartışıyoruz. Biz tartışırken başkaları bizim hastanemizin hayati önem taşıyan cihazlarını kapmışlar. Hastanemizin döner sermayedeki olanaklarını kullanarak satın aldığı solunum destek cihazımızı geri istiyoruz” şeklinde konuştu.
Simav Solunum Destek Cihazını Gediz’e Kaptırdı
Kütahya Simav’da 19 Mayıs 2011’deki 5,9’luk deprem, 4 bloktan oluşan kalite belgeli 180 yataklı Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesindeki 1958 yılı yapımı hastaların yattığı (A) bloğu ile polikliniklerin hizmet sunduğu (B) bloklarında etkili oldu.