Simav, Yün Yıkama Merkezi Oldu

Kütahya'nın Simav ilçesine dünyanın dört bir yanından gönderilen kirli yünler kaplıca sularında yıkanarak temizleniyor.

8 bin konut ile 280 dekar seranın yanı sıra Eynal Kaplıcaları bölgesindeki belediye ve özel teşebbüse ait 2 bin yatak kapasiteli kaplıcalarda kullanılan 162 derecelik sıcak su buharı, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gönderilen kirli yünlerin yıkanmasında kullanılmaya başlandı. Ucuz ve temiz enerji jeotermalden yararlanarak bölgeye yün yıkama tesisi kuran işletmeler, 250 dolayında işçiye istihdam imkanı sağlarken, Simav'ın adını dünyaya duyurmak suretiyle turizme katkı sunmanın da gururunu taşıyor.
Eynal Kaplıcaları bölgesindeki arıtmalı 7 yün yıkama tesisi, yurt içi ve yurt dışındaki işletmeler tarafından gönderilen günlük yaklaşık 70 ton civarındaki yünü, jeotermal enerji kullanarak yıkayıp kurutuyor.
Natürel Yün'ün işletmecisi Raci Hazıroğlu, yurt içinden Afyonkarahisar başta olmak üzere en çok Balıkesir, Konya, Urfa, Gaziantep, Ankara ve Uşak'tan, yurt dışından da Romanya başta olmak üzere Bulgaristan, Libya, Suriye ve Yeni Zelanda'dan gönderilen kirli yünleri yıkayıp paketleyerek geri gönderdiklerini söyledi. Hazıroğlu, jeotermal enerjinin ilçede yeni bir sektör ve istihdam alanının oluşmasına yol açtığını söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile