Simavlı Hanımları Bayram Öncesi Cevizli Çörek Telaşı Sardı

Simavlı Hanımları Bayram Öncesi Cevizli Çörek Telaşı Sardı

Kurban Bayramına sayılı günler kala Kütahya Simav'da ev hanımlarını cevizli çörek telaşı sardı

Kurban Bayramına sayılı günler kala Kütahya Simav'da ev hanımlarını cevizli çörek telaşı sardı. Dini bayramlarda evlere gelen konuklara cevizli çörek ikram etmenin gelenek olduğu ilçede hanımlar bu günlerde bir yandan evlerde temizlik ile uğraşırken bir yandan da mahalle fırınlarında cevizli çörek pişirmenin tatlı telaşını birlikte yaşıyor.
Dini bayramlarda cevizli çöreğin konuklara ikram edilmesi geleneğinin yüz yıllardır sürmesi yüzünden Simav'ı her bayram olduğu gibi bu günlerde mis gibi çörek kokusunun sarmasına neden oldu.
Ancak son yıllarda çörek hazırlamanın zahmetinden kaçınan hanımlar bu işi evde hazırlamak yerine fırınlara sipariş vermeyi tercih ediyor. Simav'da faaliyet gösteren fırınlar 1 kilo 250 gram undan imal edilen hamurun içerisine isteğe göre 250 gram dolayında ceviz içi veya haşhaş ezmesi kullanarak cevizli veya haşhaşlı çörek imal ederek tanesini 5 TL'den satışa sunuyor.
Simavlı Fırın işletmecisi Ayhan Sarıaltın, bu yıl çörek siparişlerinde geçen yıla oranla artış olduğunu bildirdi. Sarıaltın, bu hususta merdiven altı tabir edilen üretimlerin arttığına dikkat çekerek, vatandaşlardan kendilerinin ve misafirlerinin sağlığı için bu tip üretim merkezlerine itibar etmemelerini istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile