SIMDER Baskani Güney Açiklamasi 'Olumsuzluklari Birlikte Asacagiz'

SIMDER Baskani Güney Açiklamasi 'Olumsuzluklari Birlikte Asacagiz'

Samsun Insaatçilar ve Müteahhitler Dernegi (SIMDER) Kurucu Baskani Yunus Güney, sektördeki olumsuzluklari birlikte asmak için çalistiklarini söyledi.

SIMDER, Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas’i yapi sektörünün paydaslari ile bir araya getirdi. Tanisma ve sektörle istisare amaçli düzenlenen toplantida, SIMDER’in Samsun disinda tüm Orta Karadeniz’i kapsamayi, insaat malzemecilerinin, uygulayicilarin, aracilarin ve imalatçilarla hem üreticilerin hem tüketicilerin bir araya geldigi bir platform olmayi hedefledigi belirtildi.

Meslektaslarin güç birligi etmesinin önemine deginen SIMDER Kurucu Baskani Yunus Güney, “Yapi sektöründeki olumsuzluklari zorluklari bertaraf etmek için asabilmek için bir güç birligine bir dayanismaya ihtiyacimiz oldugu muhakkaktir. Genel merkez disinda ilk toplantimizi burada Ilkadim’da yapiyoruz. Bundan sonra Allah nasip ederse Çarsamba, Bafra, Vezirköprü ve ilçelerimizin tümünde bunu yapmayi planliyoruz. Meslektaslarimizla tanismayi planliyoruz. Yapi sektörüne omuz veren, yapi sektöründe çalisan, yapi sektöründen malzeme temin eden tüm arkadaslarimiz tüm paydaslarimizla birlikte bir güç birligi, dayanisma, birlikten kuvvet dogar ilkesini hayata geçirmek istiyoruz. Bu amaçla hepinizin destegine ihtiyacimiz var. Herkesi dernegimizle hasir nesir olmaya, dernegimize üye olmaya dolayisiyla dernek çalismalarina katilmaya davet ediyoruz” dedi.

SIMDER’in kurulmasiyla olusan dayanismanin ilk sonuçlarini da aldiklarini söyleyerek su ana kadarki çalismalarindan bahseden Baskan Güney, “Dernek kurulali 3-4 ay oldu. Bu süreç içerisinde Büyüksehir, Atakum ve Ilkadim belediye baskanlari ile görüsmeler yaptik. Büyüksehir Belediye Meclisi’nden geçen ay çikan 17 maddelik plan notlarinin hazirlanmasinda, arka planda çalismalarimiz etkili oldu. 2-3 yildan beridir ugrastigimiz bir konuydu. Birlik olmadigimiz için hayata geçiremiyorduk. Bu plan notlarinin çok önemli oldugunu, insaatta emsal artisi oldugunu, Samsun genelinin egimli araziye sahip oldugunu, bu egimli araziden dolayi -1’in çok önemli oldugunu, ortak alanlarin emsal disina çikarilmasi gerektigini anlattik. Yapi sektörünün gücü ve dayanismasini göstermekle bu çalisma hayata geçti. Bu ve bunun gibi birçok çalismamiz olacak insallah” diye konustu.

Insaatçilar ve müteahhitlere yönelik bir algiyi da yikmak istediklerini anlatan Güney, “Sektöründe hizmet veren arkadaslarin en düsügü 10-15 daire yapiyor. 10-15 daire yapmak demek 10-15 milyonluk ciroya sahip olmak demek. Böyle bir ciro her sanayicide olmaz. Sizin her biriniz bir sanayicisiniz. Müteahhitler bu toplumun yapisini, yapi sektörünü, sehrini, medeniyetini insa eden kisilerdir. Müteahhitler küçük birer sanayici, müteahhitler riski en fazla barindiran kisilerdir. Müteahhit hem imal edecek hem proje edecek hem yapacak hem de satacak. Bu risk emin olun hiçbir meslekte yoktur” sözlerine yer verdi.

Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas ise sözlerine insaat ve müteahhitlik sektörünün bir platform bünyesinde toplanarak dayanismaya gitmesini kutlayarak basladi.

Proje ve çalismalarindan da bahseden Baskan Demirtas, “Bizim Çivril’in üst tarafinda Kapakli’da 150 dönüm belediyemize ait bir alan var. Bu alanda bungalov evler diyebilecegimiz ahsap türü, konaklama ve yemek imkâni saglayacak bir yapi olusturma düsüncemiz var. Orman vasfini bozmadan içerisine betonarme degil ahsap yapilar koymak suretiyle oranin yasanilir bir alan olmasini hedefliyoruz” diye konustu.

Demirtas ayrica SIMDER üyelerinin dile getirdigi üzere yapi ruhsati verilmesindeki uzun süreci kisaltmak adina çalisacaklarini belirtti.

Çok sayida üyenin katildigi kahvalti programi katilimcilarin sohbetinden sonra sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile