Sinan Ates Davasi Sanigi Aykal Açiklamasi 'Olayin Oldugu Gün Tolgahan Demirbas'la Çiftlikte Atis Yapmak Için Görüstük'

Eski Ülkü Ocaklari Egitim ve Kültür Vakfi Baskani ve Hacettepe Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ates’in öldürülmesine iliskin 22 sanigin yargilandigi davaya ögleden sonra devam edildi.

Eski Ülkü Ocaklari Egitim ve Kültür Vakfi Baskani ve Hacettepe Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ates’in öldürülmesine iliskin 22 sanigin yargilanmasina baslandi. Ankara 32. Agir Ceza Mahkemesince Sincan Ceza Infaz Kurumlari Kampüsü’ndeki salonda görülen durusmaya tutuklu, tutuksuz saniklar ve taraf avukatlari ile maktul Sinan Ates’in esi Ayse Ates katildi.

Mahkeme baskani verilen 1 saatlik ögle arasinin ardindan yargilamanin devam ettigini belirterek tutuklu sanik Emre Yüksel’e söz verdi.

“Olayin oldugu gün Tolgahan Demirbas’la çiftlikte atis yapmak için görüstük”

Eski Ülkü Ocaklari yöneticisi tutuklu sanik Emre Yüksel, “12 yillik mimarim, Türkiye Futbol Federasyonu’nda hakemlik yaptim. Ben kanunlara uyan, vatanina milletine bagli bir insanim. Maktül Sinan Ates’le hiçbir tanisikligim yok. Olaydan bir gün önce silah ruhsatim çikmisti. Olayin oldugu gün Tolgahan Demirbas’la çiftlikte atis yapmak için görüstük, sonra Balgat’ta yemege gittik, ardindan ocaga gittik islerimizi hallettik. Ben hayatimin bütün akisina devam ediyordum. Tutuklanma gerekçemde hiç tanimadigim Aytaç Ataç ve Çaglar Zorlu’nun ifadeleri yüzünden tutuklandigim soruluyor. Ben kimseye Sinan Ates’in avukati Ali Yücel’in plakasini sormadim. Ben Tolgahan’a bir plaka sordum, Ali Yücel isimli sahsa ait çikmis. Iki buçuk yil önce atilmis bir mesaj, ifademde gösterilince hatirlamistim. Ben bir kafe açmistim, bu araç da orada rahatsiz olunmus bir araç olabilir, o yüzden sormusumdur. Tolgahan benim sik görüstügüm bir arkadas, o yüzden sordum” dedi.

“Dogukan Çep’i, Ufuk Köktürk araciligiyla tanidim”

Sanik Dogukan Çep’le Istanbul’un Beykoz ilçesinde bulunan 1877 Alemdag Spor Kulübü Derneginden tanisik olan Alper Atay ise suçlamalari kabul etmedigini ifade ederek, “Sinan Ates’i hiç tanimadim. Sabikasi olmayan birisiyim. 20 yildan fazla profesyonel ve amatör futbol antrenörlügü yaptim. Bütün hayatimin birçok kismi sporla alakali geçti. Bu dogrultuda hiçbir suçla alakam olmadigi gibi sadece kulübümle ilgili bir insanim. Dogukan Çep’i, Ufuk Köktürk araciligiyla tanidim. Ufuk, Dogukan’i getirdiginde hemsehrimiz oldugunu söyledi.

Dönem dönem maçlara gelirdi, spor kulübünün kafesine gelirdi. Böyle bir tanisikligim var. Mahkeme heyetinden tahliyemi talep ederim” beyanina yer verdi.

“Somut bir delil ortaya çiksin, telefon sifremi paylasirim”

Ankara Emniyet Müdürlügü Cinayet Büro eski Amiri Mustafa Ensar Aykal, “9 aydir cezaevinde oldugum süre zarfinca olayi gerçeklestirenlere maktul Ates’in konumunu verdigim medyada yazilmis, bunlari okudum. Bu olayin içinde Gazi Meclis’in içinden bir vekilin de oldugunu görmüs, tüm bunlari sabirla dinleyerek, baskalari gibi 40 kapinin ipini çekmeden bekledim. Alinan ifademde de ‘aldatma’ usulünün tamamini anlatacagim. Tolgahan Demirbas isimli sahis disinda kimseyi tanimiyorum. Kendisi çok sayida meslek büyügümü taniyan, onlarin vasitasiyla sahsimi taniyan, emniyet, bürokrasi camiasindan çok sayida tanidigi olan, herhangi bir adli suça karismadigini bildigim, biridir. Bu sahis, zamanla tarafimda olusturdugu güven çerçevesinde bazen sahsimdan bilgi taleplerinde bulunmustur. Bu fiilin suç oldugunu bilmekteyim. Ama olaganüstü durumlar gibi yaklasiliyor. Söyleyeceklerim bu kadar, olay bundan ibaret. Tahliye talebim vardir” derken mahkeme baskani Aykal’in telefon sifresini neden açmadigini sordu. Aykal’da buna karsin, “Baskanim susma hakkim var diye biliyorum, içerde tutulduguma dair somut bir delil ortaya çiksin, telefon sifremi paylasirim” dedi.

Mustafa Ensar Aykal, savcilik tarafindan Sinan Ates’in yanindaki Selman Bozkurt’un müsteki, Ahmet Keçik’in müsteki süpheli sifatiyla dosyaya girdigini söyledi.



Sanik ifadelerinin ardindan durusma yarin devam etmek üzere ertelendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile