Sinan Mahallesi Esnafı Doğu Garajı İçin Destek İstedi

ANTALYA - Sinan Mahallesi Çarşı Esnafı Derneği Başkanı Saim Koçak ve beraberindeki heyet, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret ederek, Doğu Garajı bölgesine yapılması gündeme gelen projelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Dernek Başkanı Saim Koçak, ziyarette yaptığı konuşmada, Sinan Mahallesi'ni ticari olarak hareket getirecek her türlü projeye destek olacaklarını söyledi.

Doğu Garajı alanına üniversite veya kongre merkezi yapılması gibi projelerin gündeme geldiğini hatırlatan Koçak, "Bölgeye ticari canlılık getirecek bir proje, Sinan Mahallesi başta olmak üzere Işıklar, Kalekapısı ve Kaleiçi'ni olumlu etkileyecektir" dedi.

Sinan Mahallesi esnafının her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Çetin Osman Budak da Doğu Garajı Projesi'nin geçen ay ağustos ayı ATSO Meclis toplantısında gündeme geldiğini anlattı. Söz konusu projeyi görüp inceleyerek, üzerinde tartışmak gerektiğini belirten Budak, kent içine yapılacak yatırımların artık kültür sanat odaklı olması gerektiğini dile getirdi.

ATSO'nun yapacağı ATSO Evi ve ATSO Kültür Sanat Merkezi projelerini de tanıtan Budak, "Biz bu vizyonla eski hizmet binamızı kültür sanat merkezi haline getiriyoruz. Kaleiçi'nde de tarihi bir binayı ATSO Evi olarak restore ederek, kentimize yeni cazibe alanları kazandırıyoruz" dedi.

Budak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğu Garajı bölgesinin de benzer vizyonla ele alınması gerekiyor. O bölgeye insanları çekecek, cazibe merkezi olabilecek bir proje üretilmeli. Turistin Kaleiçi'nden çıkınca yürüyerek gezmek isteyeceği bir alan yaratılmalı. Kentin merkez noktalarından birisine yeni bir beton yığını inşa edilmesini doğru bulmuyoruz. Bu noktada Doğu Garajı Projesi, Sobacılar Çarşısı Projesi ile bütünleşik, yeşili bol, yayaya açık bir proje olarak değerlendirilebilir. Böylece Antalya'nın nefes alacağı bir alan da yaratılmış olur. Antalya'nın artık daha fazla betona tahammül edecek gücü kalmamıştır. Kente nefes aldıracak, turisti şehir merkezine çekecek, kenti boğmayacak bir proje için biz de elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Bir ayağı Kalekapısı, bir ayağı Sinan Mahallesi'ni kapsayacak şekilde alternatif projeler üstünde birlikte çalışabiliriz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile