Bakanlık bünyesindeki Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Genç Dönüşüm Projesi kapsamında Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, önemli bir çalışmaya imza attı. Uludağ Üniversitesi’nde yapılan DGS ve ALES sınavlarına giren öğrencilerin kalem, kalem tıraşı ve silgileri gençlik lideri çalışanları tarafından 'tek kullanımlık sanma, çöpe atma!' sloganıyla toplandı. Kırtasiye malzemeleri, sosyal dayanışma ruhuyla ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan gençlere, gençlik merkezleri arayıcılığıyla ulaştırdı. İlk etapta toplanan 3 bin kalem, silgi ve kalem tıraş Hacı Mehmet Zorlu İş Okulu’ndaki öğrencilere verildi.
İl Müdürü Süleyman Şahin, kalem, silgi ve kalem tıraşlarını gençlere kendisi dağıttı.
Engelli öğrencilerle sohbet eden Şahin, “Biz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bütün tesislerimizle gençlerimizin yanındayız. Özellikle engelli kardeşlerimize elimizden gelen bütün imkanları sağlamaya hazırız” dedi.
Şahin, sosyal dayanışma kapsamında bu projenin çok önemli olduğunu söyleyerek, özellikle engelli gençlerle buluşmanın kendisini mutlu ettiğini ifade etti.
Kimsenin engelli gençleri yok sayma gibi bir lüksü olmadığını, hem insanlık adına hem de sosyal dayanışma konusunda her zaman engelli gençlerinin yanında olduklarını belirtti.
Şahin, “Unutulmamalı ki kimsenin bu durumla karşı karşıya kalmama gibi bir garantisi yok. İl Müdürlüğü olarak engelli gençlerimizin her zaman yanındayız. Tesislerimizin kapıları her zaman sizlere açık. Şu anda yüzme havuzlarımız, spor salonlarımız ve tüm tesislerimizde engelli çocuklarımız çalışmalarını ücretsiz gerçekleştiriyorlar ve okullarımızla, kulüplerimizle ortak projelere imza atılıyor ’ dedi.
Sınav Kalemleri Çöpe Değil, Öğrencilere Gidiyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Genç dönüşüm projesinde’ DGS ve ALES’e giren öğrencilerin kalem ve silgileri çöpe değil, ilk ve orta öğretim öğrencilerine veriliyor.