Site kopya çekmeyi meşru bir eylem gibi gösterirken, sitenin kopya kalem ilanı bu kadar da olmaz dedirtti.
İnternet üzerinden alışveriş yapılan internet sitesi enteresan bir ilana imza attı. Türkiye’nin en işlek alışveriş sitesi sloganı faaliyet gösteren site sanal ticaretteki vurdumduymazlığını böyle ortaya koydu. Site hiçbir sorumluluk taşımaksızın ve endişe duymaksızın kopya kalemi satışı gerçekleştiriyor. Sınav kopya kalemin fiyatı ise 55 TL olarak satışa sunuluyor.
Sitede yer alan ilan Amerika’dan ithal olarak tanıttığı kalemleri öğrencilere kolaylık olarak sunuyor. Kopya davranışını meşrulaştıran ve sıradan gören anlayışı gözler önüne seren site, ürününün stoklarla da sınırlı olduğu belirtiliyor. Ürünün formül unutmaya son verdiğini ve sınavlarda yardımcı olacağı vaadini de eklemeyi ihmal etmeyen site kalemin Türkiye’de hiçbir yerde bulunamayacağını da ekliyor.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ilanı “Firmaların ticari beklentilerini insanların faydalarına sunacakları yerde, okullarımızda disiplin suçu olarak görülen kopyanın bu şekilde özendirilmesi ve çocuklarımızı utanılacak davranışlara sürüklemeleri son derece yanlıştır” diye yorumladı.
Yeni müfredatta ezberciliğin önüne geçmek amaçlanırken, bu tür materyallerin öğrencilerin önüne sürülmesinin yüz kızartıcı olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi “Çocuklarımızın pedagojik gelişimlerini, eğitim süreçlerini sekteye uğratacak, onları yanlış tutum ve davranışlara sürükleyecek ürünlerin satışının gayri insani olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Hakan GÖKSEL
Sınav kopya kalemi
İnternet üzerinden alışveriş yapılan bir site, sorumsuz ticaret anlayışı ile öğrencilere ancak bu kadar kötü örnek olabilir.



















