Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesi Irmak Beldesi'nde itfaiye eri için işe alınacak işe 4 kişiden ikisi Belediye Başkanı Bilal Ağca'nın oğlu ve kayın biraderi diğer iki kişiden birinin zabıta memurunun oğlu ile Yahşihan Belediyesi'nde geçici işçi statüsünde çalışan Türkiye İş Kurumu Kırıkkale Müdürünün kızı olduğu öğrenildi. Başkan Ağca, prosedürü ise uyguladıklarını belirterek, "Belediye Başkanının oğlu sınava giremez diye bir kaide mi var?" diye konuştu.
ŞAİBE VAR İDDİALARI
Haber71.com sitesinde yer alan habere göre, Irmak Belediyesi, sınavla 4 itfaiye eri alınacağını duyurdu. Başvuran itfaiye eri adayları 15 Ocak 2010 cuma günü Irmak Belediyesi hizmet binasının Meclis salonunda saat 11.00'de sözlü sınava tabi tutuldu. Ancak sözlü sınav sonuçlarının ardından kazananların şaibeli olduğu iddiaları ortaya atıldı.
Irmak Belediyesi'ne alınan itfaiye erlerinden ikisinin Belediye Başkanı Bilal Ağca'nın oğlu Mevlüt Ağca ile kayınbiraderi Davut Akbaş, diğerlerinin zabıta memuru Kadir Bilge'nin oğlu ile İş Kurumu Müdürü Nazım Ulu'nun kızı Sibel Ulu’nun olduğu belirlendi. Sınav sonuçlarının öğrenen diğer adaylar tepki gösterirken, adil davranılmadığını savundular.
İddialar üzer,nde basın açıklaması yapan Irmak Belediye Başkanı Bilal Ağca, AA'ya yaptığı yaptığı açıklamada, belediyenin 4 kişilik itfaiye eri kadrosu için açtığı sınava 9 kişinin başvurduğunu belirterek, sınavın, belediye yazı işleri müdürü, belediye meclis üyesi, Kılıçlar beldesinden bir memurdan oluşan komisyon tarafından değerlendirildiğini söyledi.
Sınavı, oğlu Mevlüt Ağca, kayınbiraderinin oğlu Davut Aktaş, eski zabıta memuru Kadir Bilge'nin oğlu Alper Gazi Bilge ve Türkiye İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürü Nazım Ulu'nun kızı Filiz Ulu'nun kazanmasının eleştirilere neden olduğunu ifade eden Başkan Ağca, şöyle konuştu:
''4 kişilik itfaiye eri alımı sınavı resmi ilanla duyuruldu. KPSS şartının öncelikle belirtildiği ilanla başvuran itfaiye eri adayları 15 Ocakta saat 11.00'de sözlü sınava tabi tutuldu.
Sınav, kurallara uygun yapıldı. Hatta oluşturulan komisyonda, ben özellikle yer almadım. Adaylar, Türkiye İş Kurumu tarafından gönderildi.
Böyle spekülasyon yapılacağını hissettiğimden, benim yer almadığım bir komisyon kurduk. Komisyona dahil edilen Kılıçlar belde Belediyesinden alınan memuru hiç tanımam, üstelik sınavın yapıldığı gün rahatsızlığım dolayısıyla Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde serum tedavisi görüyordum.
'Belediye Başkanının oğlu sınava giremez' diye bir kaide mi var? Kazanamayanların içinde de akrabam var, yapılan işlemler kurallara uygun yapılmıştır.''
Sınav sonucu hayli düşündürücü
Kırıkkale Yahşihan'ın Irmak Beldesi'nde itfaiye eri için işe alınacak 4 kişinin de belediye ve kamu çalışanının çok yakını olması sınavda acaba torpil mi oldu sorusunu akla getirdi.