Sınavlardaki Heyecan Ve Kaygı, Dikkat Seviyesini Düşürüyor

Sınavlardaki Heyecan Ve Kaygı, Dikkat Seviyesini Düşürüyor

Sınavlardaki dikkat eksikliklerini gidermek için çıkarılan kitap, ilkokul ve ortaokul yaş grubundaki öğrencilere büyük fayda sağlıyor.

Eskişehir’de kitabın tanıtımını yaparak satışını gerçekleştiren Ali Arı, sınav anının getirdiği sıra dışı bir durumun olduğuna dikkat çekti. Sınavda her çocuğun yarış halinde olduğundan bahseden Arı, "Kaygı ve heyecan engellenemez çünkü biyolojik bir ihtiyaç. Sıcak bir ortama girdiğimizde terlemek ne kadar normal birşey ise, bir yarışa girdiğimizde de terlemek ve heyecanlanmak normaldir. Heyecan ve kaygı dikkat seviyesini minimize ediyor. Ben bizzat anketlerle çocukları test ettim. Çocuk sınava giriyor. 100 soruluk bir sınav düşünelim ve sınavda mesela 10 tane yanlış yapıyor. 10 yanlışı alıyorum ben, çocuk daha cevaplarını bile bilmiyor. Herhangi bir normal zamanda 10 soruyu önüne koyuyorum ve çocuk yarısını doğru yapıyor. Bu çok şaşırtıcı bir durum. Bir çoğumuzun başına geldi. Sınavdan sonra ’Ah ya ben nasıl görmedim onu’ , ’ Nasıl unuttum’ çok başımıza gelmiştir" dedi.

"ÇOCUKLAR SORUNUN CEVABINI BİLİYOR"

Sorunun bilgisizlikten kaynaklanmadığını belirten Ali Arı, dikkatsizliğin sınavları etkilediğini söyledi.

Bazı veli ve öğretmenlerin bilgisizlikten kaynaklanmayan bir sorunu daha fazla bilgi yükleyerek çözmeye çalıştıklarını anlatan Arı, "Çocuk zaten biliyor. Sorun bilmemesi değil. Hep diyorum; bilmemekten kaynaklı bir sorunu çözmek en kolayı. Esas bildikten sonra hata yaptırmamak. Çocuk cevap olarak A seçeneğini buluyor, ama B’yi işaretliyor. O an daldığını söylüyor. Hatırlamıyor bile ne yaptığını. Eksili bir ifadeyi artı olarak değerlendirebiliyor. ’Aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?’ diye bir olumsuzluk takısı var ama bunu değinilmiştir diye okuyorsunuz. Bugün sınavlarda bir netin bile ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu biliyoruz. Burada dikkatin önemi ortaya çıkıyor. Dikkat egzersizleriyle de beynimizin dikkat merkeziyle ilgili çok fazla egzersiz yaptırıp, dinamiklerini ve reflekslerini güçlendirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Dikkat egzersizleri kitapları 1. sınıftan 8. sınıfa kadar hitap ediyor. Kitapların fiyatları ise 7 lira ile 20 lira arasında.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile