Sincan Belediyesi Öğrencilerin Sağlığı İçin Okul Kantinlerini Denetliyor

Sincan Belediyesi, okul kantinlerini denetlemeye devam ediyor.

Geleceğin teminatı olan öğrencilerin sağlığına önem veren Sincan Belediyesi, okul kantinlerini denetleyerek sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlıyor. Kantinlerde gazlı içecek, kızartma ve cips satışı yapan kantincilere idari yaptırım uygulayan Sincan Belediyesi zabıta ekipleri, dengesiz beslenmeye bağlı hastalıklara ve obeziteye karşı önlem alıyor. Sincan Belediyesi sağlıklı nesillerin yetişmesi için okul kantinlerini denetliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü “ Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında okul kantinlerinin de denetlenmesini öngören genelge doğrultusunda Sincan Belediyesi Zabıta ekipleri, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının kantinlerini denetliyor. Öğrenci, kursiyer ve çalışanların sağlıklı beslenme bilincine katkı sağlamak için hayata geçirilen proje, vatandaştan da büyük destek görüyor.

Zabıta ekipleri tarafından sık sık denetlenen kantinlerde gazlı içecek, kızartma, cips gibi besin değeri düşük obeziteye ve dengesiz beslenmeye sebep olabilecek gıda ve içeceklerin satılmasına izin verilmiyor. Geleceğin teminatı olan öğrencilerin sağlıklı beslenmesi için kantinlerde ayran, süt, taze sıkılmış meyve suyu, meyve yoğurt gibi kalsiyum ve vitamin deposu ürünlerin satılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye uymayan kantincilere önce uyaran tekrarı halinde idari yaptırım uygulayan zabıta ekipleri, velilerden de büyük destek gördüklerini belirtiyor. Velilerin kantinlerdeki bu yeni uygulamayı oldukça yerinde bulduklarını belirten zabıta ekipleri, velilerinde desteğiyle uygulamanın ilçede rahatça hayata geçtiğini belirtti.

Sağlıklı nesillerin yetişmesi için Belediye olarak üzerlerine düşen her görevi yerine getirdiklerini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr Mustafa Tuna, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin sağlıklı beslenmesi için bizde elimizden geleni yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın yürüttüğü çalışmanın bir ayağını biz burada kantinleri denetleyerek gerçekleştiriyoruz. Velilerden de büyük destek alıyoruz. Denetimlerimiz bu doğrultuda artarak devam edecek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile